Bra att veta om resmål

Bra att veta om resmål

Här hittar du information som kan vara bra att hålla koll på om resmål. Ta till exempel reda på skillnaderna mellan för- och eftersäsong.

Djur och insekter

Myggor, myror, flugor och kackerlackor kan förekomma. På de flesta apotek och i livsmedelsaffärer finns effektiva medel att köpa om du får besvär. Tänk på att inte lämna mat framme i rummet så minskar problemen. Kontakta vår reseledning eller hotellpersonal för information om var du kan få tag på insektsmedel.

Många gånger ligger hotellet i lantliga miljöer. Detta innebär att du kan få bo granne med åsnor, får, tuppar och andra djur. Katter och hundar går ofta lösa.

För- och eftersäsong

Resmålets karaktär kan variera beroende på tidpunkten för din resa. En sak gäller generellt; under för- och eftersäsong är även de livliga resmålen lugna och under högsäsong är de lugna resmålen livliga.

Under högsäsong erbjuder resmålen ett rikt utbud av nöjen och aktiviteter. Servicen på hotell och restauranger kan uppfattas som stressad och det råder viss trängsel. Under resterande delen av året är servicen oftast bättre, men istället kan en del mat- och nöjesställen vara stängda. Solstolsuthyrning har inte alltid kommit igång tidigt på säsongen likväl som den kan utebli i slutet av säsongen. Under den lugnare perioden kan också begränsningar i utflyktsprogrammet ske på grund av väderförhållanden eller för lågt antal deltagare.

Störningar/Byggnationer

Då vi besöker andra länder är det vi som är gäster och därför är det vår sak att anpassa oss och ta seden dit vi kommer. På såväl stora som små resmål fortsätter vardagslivet även under turistsäsongen. Restauranger och klubbar har öppet framåt midnatt, ibland längre. Sopbilen gör sin tidiga morgonrunda. Lokaltrafik förekommer dygnet runt och tilltar vissa tider. I vissa länder lugnar allt ner sig på tidig eftermiddag under siestan. Hög musiknivå, trafikljud och annat buller utanför hotellet kontrolleras av de lokala myndigheterna och står utanför Apollos påverkan.

Om du vill försäkra dig om lugn och ro under semestern bör du välja ett hotell som enligt hotellbeskrivningen har lugnt läge och som ligger utanför tätbebyggt område. De flesta hotell har enkla regler för att alla ska trivas, men ibland sker olyckligtvis störningar från andra hotellgäster. Apollos personal hjälper dig att tala med störande medresenärer om du säger till. Reparationer och underhåll av t ex pooler sker regelbundet. Byggnationer i hotellets närhet kan förekomma. Detta är något som vi ej har möjlighet att kontrollera men vid störningar gör vi naturligtvis vårt bästa för att minska olägenheterna.

Timeshare/Andelslägenheter

Du bör se upp med mer eller mindre oseriösa timeshareförsäljare på resmålet. Vi varnar för att ingå bindande avtal eller göra delbetalningar. Apollo har inget med denna typ av verksamhet att göra.
 
Läs mer om timeshare hos Konsument Europa