Det tar inte lång tid innan samtalen kommer i gång mellan borden. Det kan förstås ha något att göra med det utsökta vinet.
– Det finns inget som för samman människor på det sätt som mat och vin gör, säger de tre vännerna från Østfold i Norge som har bjudit in mig till deras bord. Den goda stämningen vid bordet är en bekräftelse på just det.
Kvalitetshopp
Limnos är kanske inte en plats man spontant förknippar med vin. Ön verkar karg och oregerlig, och den vulkaniska jorden är mager. Men under den till synes karga ytan är jordmånen ofta rik. Den här gåvan från naturen har fostrat en vinkultur som går tillbaka till förkristen tid. En av dem som nämner den utsökta druvsorten "Limnio" är Aristoteles, antikens största tänkare.
– Som kännare av det goda livet uppskattade Aristoteles de lokala druvornas karaktär, förklarar Eleftheria Konstantara, som växt upp på Limnos.
Hon menar att vinerna på Limnos inte är speciellt jämförbara med det man hittar på andra sidan Joniska havet. Tvärtom. Grekland och Limnos - en ö som har behållit mycket av sin ursprungliga karaktär har tagit kvantsprång i kvalitet under det senaste decenniet.