Full fart med Linnéa Andreasson

Läs resejournalisten Bjørn Moholdts reportage från Limnos

Linnéa Andreasson kombinerar två av de saker hon älskar mest i världen - träning och resor.

Träning ska framför allt vara rolig tycker Apollos träningsinstruktör Linnéa

-       Nu kör vi! 

Rolig träning

Linnéa joggar lätt fram och tillbaka framför de ivriga deltagarna som ligger i en halvcirkel runt henne. Solen är på väg ner, det är eftermiddag och det är en sval bris i luften på hotellet vi bor på - Porto Myrina - powered by Playitas, strax utanför huvudstaden på semesterön Limnos.
Hotellet ligger på Limnos västkust, mot Egeiska havet, på en sluttning vid foten av en udde strax norr om centrum. Lite avskilt, men på gångavstånd till den trevliga hamnstaden Myrina.
Temperaturen är inte lika intensiv som tidigare på dagen och vinden från det närliggande havet fungerar som en naturlig fläkt.
– Perfekt för lite träning, säger den sportiga träningsinstruktörer peppande.
Stretch, knäböj och plankan – enkla men effektiva övningar som ger deltagarna ett träningspass, och kanske lite inspiration att fortsätta hålla formen efter att de kommit hem.
– Att det är roligt är viktigt, säger Linnéa som ler brett när hon engagerar sig i övningarna.
Hon är i sitt esse! 

På Apollo Sports-hotellet Porto Myrina - powered finns allt för en aktiv semester

Stärker satsningen

"Aktiv semester" växer som resetrend. Allt fler söker en kombination av semester och träning.
Många ser en möjlighet till en kickstart för att komma i gång hemma, andra vill ha en balans mellan att vara aktiv och samtidigt njuta av semesterlivets glädjeämnen.
På Porto Myrina - powered by Playitas har du allt du behöver, ett välutrustat gym, tennis- och padelbanor, SUP-brädor och cyklar.
För att inte tala om träningspass med instruktörer – i alla möjliga varianter och vid olika tider på dygnet. Här kan du med andra ord "frossa" i träning - det ingår i priset.
– Eller så kan man bara koppla av vid poolen, men jag blir i alla fall lite rastlös där, säger Linnéa, som tidigare under dagen anordnade vattengymnastik i den stora poolen. 

Johaug Recharge på Limnos, september 2023

Intervaller

För att stärka satsningen på träningsresor har Apollo bland annat knutit an sig skiddrottningen Therese Johaug. Hennes första resa som träningsambassadör gick till just Limnos, och planen framåt är att Johaug Recharge ska arrangera två träningsresor om året med Apollo Sports.
– Mitt allra bästa tips för att träna under semestern är att tänka enkelt, ha kul – och komma ihåg att allt är bättre än inget, säger Therese.

Hon uppmuntrar också att använda fötterna när du utforskar resmålet, och att använda stranden och poolen för allt det är värt för träning.
Dessutom råder hon att köra träningspassen tidigt på dagen. Morgonen bjuder inte bara på behagliga temperaturer utan du slipper också att få håll. Sist men inte minst rekommenderar Therese att köra intervaller, eftersom de både är snabba och effektiva.
– Jag personligen föredrar ett kort och intensivt pass direkt efter att jag har gått upp, säger hon.
Något som Linnéa också gärna gör, även om hon inte har några problem med att träna även på eftermiddagen.
– Först och främst ska det vara roligt, avslutar hon med ungdomlig entusiasm.
Något deltagarna denna eftermiddag helt verkar hålla med om.

Text & bild: Bjørn Moholdt, resejournalist


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Limnos, hitta och boka en resa till Limnos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Limnos

  • Orört och autentiskt
  • Fina stränder
  • Utmärkta sport- och träningsmöjligheter
Se alla resor till Limnos

Hotell på Limnos

Sporthotellet Porto Myrina - powered by Playitas, strax utanför Myrina, är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i natursköna omgivningar med närhet till en grekisk småstad.

Se alla hotell på Limnos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här