MTB på Lesvos

Om du gillar att cykla landsväg, enduro eller mountainbike är Lesvos ett bra alternativ! Enduro-lederna i bergen är magiska från början till slut och det finns cykling för båda landsvägscyklist, mountainbiker eller endurocyklist. Hela ön lämpar sig för landsvägscykling, de centrala delarna runt Mt. Olympos lämpar sig för enduro och flera delar, till exempel den norra delen av ön, området kring Molyvos, samt norr om Plomari lämpar sig för mountainbike. Det nalkas fina upplevelser på cykel, vacker natur och hisnande nerförsbackar.

MTB för alla nivåer

Att cykla är perfekt om du vill upptäcka mer av resmålet du besöker. Förutom den träning som cyklingen ger så får du uppleva den fantastiska naturen uppe i bergen och du kan göra stopp i små byar långt från turiststråken. Lesvos har ett stort utbud av bra rundor och leder och oavsett vad du väljer för rutt kommer du upptäcka något att fascineras över i Lesvos växlande landskap.

Cykla själv eller tillsammans med en guide. På Lesvos finns även mountainbikeuthyrning samt guidade turer på enkel, medel och svår nivå. 

5 anledningar att cykla på Lesvos

 1. Magiska stigar som är perfekta för MTB

 2. Hisnande landskap som bjuder på naturupplevelser utöver det vanliga

 3. Landsväg, MTB och enduro

 4. Cykling för både nybörjare och erfarna

 5. Fina landsvägar, långa backar och utmanande trails

Landsvägscykling

Landsvägscyklingen på Lesvos är fin, bergig och backig. Fina landsvägar och inte särskilt mycket trafik. Runt Plomari finns det fina looper på 40 - 80 km för dig som gillar klättring. Är du landsvägscyklist och vill cykla på semestern rekommenderar vi att du tar med dig din cykel ner. Det  finns ingen bra uthyrning på ön.

Enduro

Det finns en del byggda endurotrails, framförallt runt berget Mt. Olympos, strax norr om Plomari. Här finner du ett antal rafflande stigar namnade Spider, Waterpit, Vatos, Paradise, Nuts med flera. Du behöver åka med lokalguide, då området går över privat mark och tillstånd krävs. På Lesvos genomförs årligen en rad MTB-tävlingar, framförallt Endurotävlingar.


Ta med cykel eller hyra?

Är du landsvägscyklist, stigcyklist eller mountainbikecyklist och vill cykla på semestern rekommenderar vi att du tar med dig din cykel ner. Det är enkelt att boka på cykeln på flyget och vill du ha hög kvalité på din cykling, tag med egen!  Tar du med egen cykel tillkommer flygbolagets avgift för specialbagage (ca 700-1000 kr).
Vår partner Lesvos Ride har ett antal enklare hardtails (MTB) för de organiserade turerna.

Bilder - cykling på Lesvos

Exempel på MTB rutter

 • The bay of Gera 25 km
 • Kallinos Flamingo Route 20 km
 • The arcades of the roman aqueduct 24 km
 • Cyling among the volcanic rocks
 • The river cross to Olympus 18 km
 • Adventure at the watermills 20 km