Fakta om Abu Soma

Transfer:

Från flygplatsen till Abu Soma det ca 1 tim.

Stränder:

Stränderna är fina och det finns möjlighet att snorkla från de flesta hotell. Tänk på att badskor är att rekommendera om hotellet inte har en bro som leder ut till korallerna.

Aktiviteter:

Snorkling och dykning.

Bra att veta:
  • Luftkonditionering ingår på de flesta av våra inkvarteringar och ev. avgift för deponering betalas direkt till hotellet.
  • Det är förbjudet att plocka med sig koraller från havet och ta med sig hem.
  • Det är ej tillåtet att medbringa köpt dryck in på hotellen.
  • Dricks är mycket vanligt i Egypten och lämnas ofta till exempelvis till hotellstädaren, chauffören, restaurangen, taxi etc.
  • Apollos egna utflykter betalas med kort. Utflykterna samkörs med Hurghada varifrån en del utflykter avgår.

Runt den 28 februari 2025 börjar den muslimska heliga fastemånaden ramadan. Under denna period är den lokala kommersen lite stillsammare. Många affärer håller stängt och du kan uppleva att serviceverksamheten överlag går lite långsammare. Under ramadan är det ytterst ovanligt att alkohol serveras innan solen går ner. På vissa resmål och hotell serveras inte alkohol alls under ramadan, på andra serveras alkohol endast på en specifik plats eller så kan det tillåtas endast på rummet. Under ramadan förekommer ingen underhållning. Även utflykter i Apollos regi kan bli påverkade.