Parque de Málaga

Sevärdheter i Malaga

Malaga är hem till fantastiska konstverk, antika lämningar och byggnader som får vem som helst att häpna. Här är tips på sevärdheter i Malaga stad.

sevardheter_i_malaga

Malaga Katedral

Malaga Katedral är en pampig byggnad byggd mellan 1500-1700. Katedralen har smeknamnet La Manquita, på svenska den enarmade damen. Smeknamnet är en blink till faktumet att katedralen bara har ett torn när det egentligen skulle varit två. Byggnaden är gjord i Renässansstil, med en släng av barock. 

Parque de Málaga

Mitt i Malaga ligger stadens gröna oas – Parque de Málaga. Här finns subtropiska plantor, vackra statyer och fontäner samlade. Parken anlades 1897 i form av ett landskap. Malagas stadspark är en strålande vacker plats att bara strosa på. 

Picassomuseet i Malaga

Visste du att konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga? I Malaga finns det flera museer och institutioner som hedrar den stora konstnären. Att hans verk skulle få stanna kvar i staden där han föddes var även något Picasso själv önskade. Ett av Malagas mest kända museer är Museo Picasso Málaga. Här hänger fler än 200 verk av Picasso som täcker alla stilar. Förutom den fasta utställningen hålls speciella event och utställningar på museet. Läs mer på museets hemsida.

Den romerska amfiteatern

Den äldsta sevärdheten i Malaga är den romerska teatern. Teatern räknas härstamma från 100 e.Kr., och är faktiskt den äldsta på hela iberiska halvön. Den romerska teatern låg dold i flera hundra år. Det var först på 1950-talet som man av en slump återupptäckte den under marken, och bestämde sig för att gräva ut den. Idag är det en av de finaste sevärdheterna i Malaga.

Missa inte fästningen Alcazaba strax ovanför. Alcazaba, som mer kan beskrivas som ett palats, byggdes mellan 700- och 1000-talet.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Malaga, hitta och boka en resa till Malaga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Malaga

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Malaga

Costa del Sol

  • 9 av 10 soliga dagar
  • Långa och fina stränder
  • Kultur, mat och shopping i Malaga
Se alla resor till Costa del Sol

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här