Golf i Malaga

Golfa i Malaga på Costa del Sol

På semester i Malaga har du alltid nära till golfbanor längs kusten. Faktum är att Malaga ofta kallas för Costa del golf, tack vare faktumet att det finns cirka 70 banor inom några mils vidd. Hitta en golfbana som passar dig nedan.

Golf i Malaga

Golfbanor nära Malaga stad

Parador de Málaga Golf

Parador de Málaga Golf räknas till den av de äldsta golfbanorna i hela Andalusien. Den ligger bara tio minuter från Malaga stad, dessutom med vackert läge längs kusten. Här finns hela 3 golfbanor med 27 hål. Hitta priser och öppettider på hemsidan

El Candado Golf Club

Tjugo minuter med bil från Malaga stad ligger golfklubben El Candado. El Candado var en av de första golfbanorna som byggdes på solkusten. Den här klubben ligger i en dal och har 9 hål på en bana. Då marken är ojämn krävs det bra teknik på svinget här. 

Golfbanor längs solkusten

Golf Torrequebrada

Strax utanför Benalmádena ligger golfklubben Torrequebrada, som räknas som en av de absolut bästa golfbanorna i hela Europa. Här finns 18 hål på en golfbana i en vacker miljö med sjöar och bunkrar. 

Santana Golf 

Santana Golf ligger i Mijas, cirka en timme från Malaga stad. Här golfar du i fantastiskt vackra omgivningar med 18 hål på en bana. Priset och öppettider finns på Santana Golfs hemsida

Los Naranjos Golf Club

I Marbella väntar Los Naranjos Golf Club i området som skämtsamt kallas för ”Golf Valley”. Eftersom en stor del av banan ligger i en dal är du relativt skyddad från vinden. 18 hål består banan av.

Att tänka på när du golfar i Malaga

Det kan vara bra att ha med sitt handicapsbevis om man vill använda det. Det finns en klädkod på golfbanor i Spanien, och det gäller främst att du inte kan komma i t-shirt. På med en pikétröja! En vanlig företeelse i Spanien är att golfbollsförsäljare åker ut till banor för att försöka sälja golfbollar. Köp inte – det är nämligen olagligt att köpa av dem.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Malaga, hitta och boka en resa till Malaga eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Malaga

Här hittar du våra bästa tips på de bästa stränderna, härligaste utflykterna, maten du inte får missa och mycket mer!

Se alla våra restips för Malaga

Costa del Sol

  • 9 av 10 soliga dagar
  • Långa och fina stränder
  • Kultur, mat och shopping i Malaga
Se alla resor till Costa del Sol

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här