Exotiska frukter på Seychellerna

Seychellernas smaker

Seychellerna bjuder på spännande dofter och smaker, här kan du njuta av allt från färskfångad fisk, exotiska frukter till smakrika curryrätter. Seychellerna har garanterat något som faller alla i smaken. Här är våra bästa tips för en kulinarisk smakresa! 

Seychelliska specialiteter

För dig som gillar fisk och skaldjur så har du verkligen valt rätt resmål, under din semester på Seychellerna måste du testa några av de lokala favoriterna. Här kan du testa dagsfärsk fisk som grillats över kokosnötskal, vilket ger fisken en liten extra smakarom. En annan fiskrätt du måste testa är grillad barracuda, fisken som innan den läggs på grillen fyllts med vitlök, ingefära och chili, hur gott låter inte det? Du får heller inte missa den populära kreolska rätten bläckfiskcurry, en het gryta som serveras med ris - en riktigt smakexplosion!  

Njut av exotisk frukt

Här finns allt från kokosnötter och brödfrukt till papaya, bananer och mango. Varför inte köpa med lite färsk frukt till strandhänget att njuta av samtidigt som du fyller på vitaminförrådet. Visste du förresten att det bara på Seychellerna finns över 30 olika sorters bananer? Av lokalbefolkningen används bananer både i utsökta desserter och i exotiska maträtter.   

Matmarknad, Seychellerna

Besök en matmarknad

Om du befinner dig i Seychellernas huvudstad Victoria är ett hett tips att besöka den färgglada matmarknaden Sir Selwyn Selwyn Clarke Market. Här kan du handla allt ifrån färskfångad fisk, diverse kryddor, lokalt tillverkad honung, exotiska frukter och mycket mer. Varför inte knäppa några bilder och köpa med dig någonting från souvenirbutiken.

Blir du hungrig finns en liten bistro i hjärtat av marknaden, där du kan njuta av något gott att äta eller varför inte slå dig ned för en kall Seybrew - en lokal seychellisk öl! 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Seychellerna, hitta och boka en resa till Seychellerna eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Seychellerna

Här hittar du våra bästa tips på de absolut finaste stränderna, bästa naturupplevelserna, härliga exotiska smaker och mycket mer!

Seychellerna

  • Natur som taget från Edens lustgård 
  • Magiska stränder
  • Härliga aktiviteter
Se alla resor till Seychellerna

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här