Vacker natur på Mauritius

9 naturupplevelser på Mauritius

- som du inte får missa!

Söker du slående naturupplevelser är Mauritius rätt ö för dig. Utöver bländande vita stränder och härligt vajande palmer finns det bland annat vackra botaniska trädgårdar och häftiga vattenfall att se. Här har vi samlat de 9 bästa tipsen på Mauritius naturupplevelser!

Botaniska trädgården Pamplemousses Botaniska trädgården Pamplemousses

1. Botaniska trädgården Pamplemousses 

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, allmänt känd som Pamplemousses Botanical Garden, är den äldsta botaniska trädgården på södra halvklotet. Trädgården är berömd för sin långa damm med jätteliljor och täcker ett område på cirka 37 hektar. Här kan du bland annat se 85 olika sorters palmer, flera olika fågelarter samt jättesköldpaddorna som bor vid den norra utgången. Trädgården är uppkallad efter Sir Seewoosagur Ramgoolam som var en av Mauritius ledande politiker under 1900-talet.

2. Nationalparken Black River Gorges

Vandra genom tät skog och se mer än 300 exotiska arter av fåglar och växter i denna nationalpark. Parken är 6 574 hektar stor, öns högsta berg finns här och några av Mauritius få naturliga skogar. Om man gillar att vandra finns det flera vandringsleder här med olika svårighetsgrader att välja på. Här ligger även vattenfallen Charmarel. Bra att veta är att här finns inte restauranger eller caféer i närheten så kom ihåg att packa med mycket vatten och en ordentlig matsäck!

Le Mont Brabant Le Morne Brabant

3. Berget Le Morne Brabant

Le Morne Brabant är en del av Le Morne-halvön, vid den sydvästliga spetsen av Mauritius. Det 556 meter höga berget är en av de mest populära turistattraktionerna på Mauritius och är med på UNESCO: s världsarvslista. Här kan du boka en guide och vandra både halv- och heldagsturer.

4. Djurreservatet Le Vanille

Detta livliga djurreservat är en fantastisk utflykt för barn. Här bor det största antalet jättesköldpaddor och missa inte den enorma insamlingen av monterade insekter (över 23 000 arter!). Här finns också Nilkrokodiler och ett dodomuseum.

5. Skogs- och djurreservatet La Vallée de Ferney

Det 200 hektar stora La Vallée de Ferney är ett skogs- och djurreservat beläget i Bamboubergen norr om staden Mahébourg. Här finner du en stor variation av inhemska arter av både djur och växter, varav många är sällsynta eller hotade.

Chamarel är det högsta vattenfallet på Mauritius Besök Chamarel, det högsta vattenfallet på Mauritius

6. Vattenfallet Chamarel 

Chamarel är det högsta vattenfallet på Mauritius och faller mer än 90 meter ner mot en naturskön bakgrund av skogar och berg. Chamarelfallen ligger i nationalparken Black River Gorges och är ett härligt ställe att vandra till om man vill uppleva Mauritius slående natur. Besök Charmarel under regnperioden december till mars för att se det som mest aktivt, under de torrare månaderna kan vattenfallet ibland dela sig i två strömmar, vilket är minst lika häftigt.

7. Vattenfallen Les 7 cascades

Les 7 cascades betyder bokstavligen "De sju vattenfallen" och kallas även Tamarindfallen, varav vattenfallet Chamarel är ett utav dem. Vattenfallen som ligger mellan Curepipe och nationalparken Black River Gorges är helt naturliga och vandringslederna kring dessa likaså, därför kommer du inte finna några staket eller liknande på din väg upp och ner mellan vattenfallen. Vi rekommenderar att du bokar en personlig guide eller tur för att på ett säkert vis få uppleva dessa otroliga vattenfall och vyer.

The 7 colored earth Den sju färgade jorden

8. Naturfenomenet The 7 coloured earth

Den sju färgade jorden är ett naturfenomen, en geologisk formation, som ligger på Chamarel-slätten i nationalparken Black River Gorges. Färgerna har uppstått eftersom jorden utvecklats genom omvandling av basaltisk lava till lermineraler. Ytan med den olikfärgade jorden är ganska liten och beroende på tid under dagen skiftar ljuset, färgerna och skuggorna på jorden.

9. Ön Ile aux Cerfs

Ile aux Cerfs (Rådjursön) är känd för sina fina sandstränder, den vackra lagunen och det kristallklara vattnet runt ön. Som namnet indikerar var ön tidigare bebodd av rådjur, men idag är de inte lika många kvar på ön. På Ile aux Cerfs måste du passa på att snorkla vid korallrevet, samt spela golf på den stora golfbanan med 18 hål. Här finns också en liten marknad och flera lokala restauranger. Till ön tar du dig enkelt med båt eller på en dagsutflykt med katamaran. 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Mauritius, hitta och boka en resa till Mauritius eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Mauritius

Här kan du ta del av våra bästa tips på sevärdheter, de bästa stränderna och härliga naturupplevelser. Inspireras av våra bästa restips inför din resa till magiska Mauritius!

Se alla restips för Mauritius

Mauritius

  • Exotiska paradisstränder
  • Fantastisk snorkling
  • Härliga naturupplevelser
Se alla resor till Mauritius

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här