Klimatkompensera

Apollo är mycket glada över att kunna erbjuda dig en möjlighet att göra din semester lite grönare. Du kan kompensera för den miljöbelastning som flygresan orsakar hos flera olika aktörer. Apollo har valt att samarbeta med GreenSeat (Climate Neutral Group) hos vilka vi klimatkompenserar för våra tjänsteresor.

GreenSeat är en globalt aktiv organisation som hjälper flygpassagerare att klimatkompensera för de växthusgaser deras flygresa orsakar. Detta sker genom investeringar i miljöprojekt; dels trädplantering och dels satsning av förnybara energikällor. Det kan till exempel handla om vindparker i Indien, biogas i Kambodja eller komposteringsprojekt i Egypten. GreenSeat använder UNESP´s kalkyleringsmodell för beräkning av utsläppen och skogarna garanteras i 99 år. Organisationen har funnits sedan 2001.

För att kompensera utsläppen av din resa klickar du på länken som tar dig till GreenSeats hemsida. Här knappar du enkelt in vilken resa du ska göra och dina personliga uppgifter. Du betalar enkelt med Visa eller Mastercard. Som bevis på din kompensation får du sedan ett certifikat som GreenSeat skickar till dig.

Två nivåer av klimatkompensation

Du kan välja två nivåer av kompensation. Antingen kompenserar du enbart för utsläppen av CO2 (koldioxid) eller också kan du kompensera för alla skadliga utsläpp. Kostnaden beror på hur långt du reser. För en resa från Stockholm till Kreta, tur och retur, kostar det cirka 100 SEK per person att kompensera för CO2.

Klimatkompensera ombord på Novair

Vårt eget flygbolag Novair flyger med moderna och bränslesnåla flygmaskiner från Airbus. Vill du inte klimatkompensera för hela din resa finns fortfarande möjligheten att lämna ett bidrag för klimatkompensation genom att köpa de produkter eller lotter vi har till försäljning ombord. När du klimatkompenserar ombord på Novair kompenserar du för alla skadliga utsläpp och inte bara för koldioxidutsläppen. Dina pengar går oavkortat till GreenSeat och projekt som gynnar utvecklingen av förnyelsebara energikällor.

Fler sätt Apollo klimatkompenserar

Apollo arbetar också aktivt på andra sätt. Våra charterflyg är alltid fullbokade vilket ger lägre utsläpp per passagerare. Vi flyger alltid snabbaste vägen. Du tar inte vägen över någon annan europeisk flygplats vilket minskar miljöbelastningen.

Arbetet mot att minska resandets påverkan på miljön är ett arbete med många små steg. Vi tänker ta flera. Vi hoppas att även du är beredd att ta ett litet steg i rätt riktning.