gora_i_amsterdam

Göra i Amsterdam

Amsterdam är en mångsidig huvudstad, känd för mycket. Vad du väljer att göra under din resa till Amsterdam beror helt på dina intressen. Gå på ölmuseum, kolla på fotboll, vandra upp och ned för de nio gatorna, botanisera i tulpaner eller shoppa!

Besök ett ölmuseum i Amsterdam

Amsterdam är en riktig ölstad. Här föddes ett av världens mest kända ölmärken – Heineken. Under en semester i Amsterdam kan det därför vara roligt att besöka Heineken Experience, ett ölmuseum och rundtur i ett där ett glas Heineken självklart ingår. Köp biljetter på Heineken Experiences hemsida

Amsterdams många marknader

En marknad som är unik i sitt slag är Bloemenmarkt, tulpanmarknaden i Amsterdam. Mellan broarna Koningsplein och Muntplein har tulpanmarknaden legat sedan 1862. Det är den enda marknaden av sitt slag som finns kvar i landet. Marknaden har öppet varje dag och det är helt gratis. Köp med dig lite tulpanlökar hem för att förlänga semestern!

Albert Cuyp Market är en annan känd marknad i Amsterdam. Albert Cuyp är en stor marknad med runt 300-400 stånd med allt från mat till smink till salu. Marknaden har öppet alla dagar i veckan förutom söndagar och ligger på gatan Albert Cuypstraat.

Waterlooplein Market brukar ofta beskrivas som en av Europas bästa loppmarknader. Uppdelat på drygt 300 stånd säljer lokalbefolkningen kläder, fotografier, skivor och allt annat mellan himmel och jord. Waterlooplein har öppet måndag – lördag.

båttur_amsterdam_kanaler

Åk på en båttur i kanalerna

Vi kan knappt tänka oss ett bättre sätt att upptäcka Amsterdams kanaler på än att glida fram på dem i en båt. Välj någon av stadens många operatörer och se Amsterdam på en båttur – det är en oförglömlig upplevelse på många sätt. Du får en bra överblick av staden medan du passerar historiska sevärdheter.

Gå på fotbollsmatch i Amsterdam

Holland är ett känt fotbollsland med fotbollslaget Ajax i spetsen. Ajax hemarena är Johan Cruijff Arena. Arenan är även hemmaplan för Nederländernas landslag. Du tar dig enkelt till arenan genom att åka tåg till arenans järnvägsstation – Bijlmer Arena.

Shoppa i Amsterdam

Förutom ovan nämnda marknader finns det en hel del shoppinggator i Amsterdam. Kalverstraat är en av dem; på den långa gågatan finns internationella kedjor såväl som holländska. På gatan P.C. Hooftstraat väntar mer lyxig shopping med märken som Gucci, Tommy Hilfiger och Cartier. Leidsestraat är en gata fylld med små, annorlunda butiker.