Strand på Paros

Stränder på Paros

Paros är himmelriket för den som gillar att bada i havet och spendera långa, sköna dagar på stranden. Hitta din framtida favoritstrand bland våra favoritstränder på Paros.

Santa Maria Beach, Paros

Parikias stränder

I centrala Paros (Parikia) finns det två stränder: Livadia Beach, Argos Beach och Kalakonas Beach. Parasporos Beach är en annan strand nära Parikia. Söder om staden väntar en stor strand som är relativt långgrund och stundtals lite stenig. I närheten ligger också Pounta Beach, med mer fartfylld stämning.

Stränder nära Naoussa 

Letar du efter en vindstilla och långgrund strand i Paros är det Monastiri Beach du ska åka till. Cirka femton minuter med båt från Paros väntar turkosblått, klart vatten och skön sand. Ena sidan av stranden består av klippor. Parasoller och solstolar finns att hyra och en strandrestaurang väntar om du blir hungrig av allt badande. Runt knuten från Monastiri Beach ligger Kolimbitres Beach, som är mer stenig men i övrigt har samma, fina vatten.

Santa Maria Beach må ta priset som en av Paros dyraste när det gäller att hyra solstol och parasoll, men den är väldigt välorganiserad och vacker. Vattnet är kristallklart och sanden alldeles gyllene.

Pipéri Beach ligger så nära Naoussa stad du kan komma – 50 meter. Den lilla stadsstranden duger gott och väl för den som bara vill svalka sig med ett dopp. Längs stranden ligger träd som skyddar och ger skugga.

Andra stränder på Paros

Golden Beach

700 meter av ljuv sandstrand med långgrunt vatten – Golden Beach är en Paros bästa stränder, belägen på östra sidan. Vid stranden finns flera restauranger och sportaktiviteter.

Faragas Beach

Faragas Beach är en välorganiserad, liten strand i Paros. Havet glimmar i ljusblått och turkost och det är lätt att hyra solstol och parasoll. Den enda nackdelen med Faragas Beach är dess storlek och att den under högsäsong lätt blir trång.

Piso Aliki Beach

Föredrar du enklare stränder kommer Piso Aliki Beach falla dig i smaken. Här finns varken solstolar eller parasoll till uthyrning, och matsäck gör du bäst i att ta med dig själv. Däremot är det tyst, lugnt och ganska långgrunt.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Paros, hitta och boka en resa till Paros eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Paros

Här hittar du våra bästa tips på mysiga restauranger, fina stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Paros

Paros

  • Fina stränder och klarblått vatten
  • Intressanta sevärdheter
  • Kombinera med Naxos, Santorini eller Antiparos
Se alla resor till Paros

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här