Kyrka på Paros

Att göra på Paros

- våra 4 bästa tips

Paros stoltserar med häftiga sevärdheter som definitivt inte går att hitta överallt. Vad sägs om en fjärilsdal, en kyrka med 100 dörrar eller ett berömt tempel? 

1. Templet Aesklepieion 

En dryg mil utanför Parikia ligger det berömda Aesklepieion som är ett tempel helgat åt medicinguden Asclepius. Sjuka, skadade och lytta människor samlades i stora skaror utanför templet i hopp om att bli botade. Om man sov utanför templet på natten och sedan berättade om sina drömmar för prästerna, så kunde de ställa en diagnos och ordinera kurer i form av terapeutiska bad, gyttjebad, gymnastik och idrott.

2. Fjärilsdalen

Petalouides betyder fjäril på grekiska och att besöka Paros fjärilsdal är ett måste för naturälskaren. Från våren och under de första sommarmånaderna fullkomligt översvämmas dalen av fjärilar.

Sevärdhet på Paros Byn Lefkes på Paros

3. Kyrkan med 100 dörrar 

Denna mytomspunna och vackra kyrka hittar du i Parikia på Paros. Enligt myten har man endast funnit 99 dörrar, men den dagen som man hittar den hundrade dörren så ska man erövra Konstantinopel. Kyrkan är öppen för allmänheten. Observera att alla besökare måste bära vårdad klädsel.

4. Lefkes 

Om du befinner dig på Paros så ska du definitivt planera in ett besök till Lefkes. Denna by ligger mitt på ön, längs en bergskam. Parkera utanför byn och promenera upp till den stora kyrkan. Glöm inte att ta med kameran – här finns det chans till många vackra bilder.


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Paros, hitta och boka en resa till Paros eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Paros

Här hittar du våra bästa tips på mysiga restauranger, fina stränder, intressanta sevärdheter och mycket mer!

Se alla våra restips för Paros

Paros

  • Fina stränder och klarblått vatten
  • Intressanta sevärdheter
  • Kombinera med Naxos, Santorini eller Antiparos
Se alla resor till Paros

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här