Vandring på Lesvos

Vill du vandra på utmarkerad stig i spektakulär miljö (eller springa trail) under din semester så finns det vandringsleder så det räcker i flera veckor på Lesvos! Att vandra är ett perfekt sätt om du vill upptäcka mer av resmålet du besöker. På Lesvos, som är en av Greklands största öar, är naturen vacker och omväxlande och du kan vandra genom såväl tallskogar och olivlundar, upp i bergen och genom timjansdoftande dalar eller genom pittoreska byar där gästfriheten är stor. Vill du inte vandra på egen hand finns möjligheten att vandra tillsammans med en lokalguide.

Trekking Trails & Network of Lesvos finns alla öns vandringsleder presenterade. Här presenteras distanser, höjdkurvor, estimerad tid i normal vandringsfart samt utförliga beskrivningar om respektive rutt. Lederna underhålls på lokal myndighetsnivå vilket betyder att de är väl markerade. Här tipsar vi om tre av våra favoriter, varav en som du kan förboka med oss.

 

Bergsvandring på Olympos

Följ med på en vandringsutflykt med guide. Vandringen startar i Agiasos – byn närmast Lesvos näst högsta berg Olympos. Byn anses vara en av de mest fascinerande bergsbyarna på ön och är omgiven av åkermark, olivlundar och kastanjeskog. Vandringen går uppför asfalterade gränder och forntida Kalderimi (gamla pilgrims-och åsnestigar). Utsikten från Olympos klippa är slående - över både hela Lesvos och fram till Turkiets kust. 

Längd: 9 km 
Nivå: medel 
Inkluderat: guide 

The Lava paths

Den förstenade skogen bildades efter ett vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan där lavan och askan täckte hela området. Den förstenade skogen på Lesvos finns med på UNESCOS världsarvslista och är den största förstenade skogen i världen. I detta unika område finns en rad vandringsleder som kallas ”The Lava paths” (lavastigarna), perfekta för dig som vill kombinera vandringen med ett arkeologiskt och kulturellt intresse. Alla lederna startar vid huvudvägen och är uppmärkta var femhundrade meter med information och viloplatser.

  • Petrified Forest Park – Eressos,  6.5 km
  • Petrified Forest Park – Hamandroula Park – Tsichliontas – Natural History Museum, 13 km
  • Sigri – Sigri Park – Plaka Park – Eressos, 15 km
  • Gavathas – Lapsarna, 7 km
  • Lygeri – Lapsarna, 6 km

Molyvos Hiking trails

I området kring Molyvos finns flera vandringsleder som är uppmärkta och graderade av the Molyvos Tourism Association. Här kan du vandra genom vackra landskap och traditionella byar. Stanna till vid en varm källa, slå dig ner på ett café och ta något svalkande att dricka, eller besök en pittoresk kyrka längs din vandring.

På Trekking Trails & network of Lesvos finner du alla utmarkerade vandringsleder på hela ön.