Utflykter på Lesvos

Lesvos är en av Greklands största öar, och här finns såklart mycket att se och göra under semestern. Vill du inte ta dig runt på egen hand har du följa med på en av våra utflykter. Här kan du läsa mer om de utflykter vi erbjuder på Lesvos.

Lesvos gulligaste byar - Sikaminias och Skala Sikaminias

Missa inte de pittoreska systerbyarna Sikaminias och Skala Sikaminias! Promenera längs de smala kullerstensgatorna i bergsbyn Sikaminias. På torget finns kafenions, perfekta för en paus med en frappe eller någon god meze. Här finns även ett lokalt museum.

Runt den fina hamnen i fiskebyn Skala Sikaminia ligger några mysiga tavernor där man kan njuta god mat och av den vackra solnedgången i Egeiska havet. I byn finns också en liten kyrka som är väl värd att besöka.

Byn där poeten Sappho bodde

Skala Eressos, byn där den legendariska poeten Sappho bodde är en supermysig by du inte vill missa. Byn är färgglad, har en jättefin strand och många bra tavernor. 

Den förstenade skogen

Den förstenade skogen bildades efter ett vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan där lavan och askan täckte hela området. Några av träden är så stora som 20 meter höga och 3 meter i diameter. Du hittar den förstenade skogen i närheten av orten Sigri på västra Lesvos. Den förstenade skogen på Lesvos finns med på UNESCOS världsarvslista och är den största förstenade skogen i världen.

Den charmiga byn Molyvos

Missa inte att besöka Molyvos under semestern på Lesvos. Byn är byggd av stenhus och det finns många branta och trånga gränder att gå vilse i. Högst upp i byn tronar den ståtliga fästningen från 1300-talet. Hamnen sägs vara en av de vackrare i Grekland. Molyvos passar perfekt för en kvällsutflykt – strosa längst de små gatorna, ta en drink på en beach club och avsluta med en middag i hamnen.

 

 

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lesvos, hitta och boka en resa till Lesvos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lesvos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lesvos

Lesvos

  • Det genuina Grekland
  • Fina sandstränder och skiftande natur
  • Perfekt för vandring
Se alla resor till Lesvos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här