Strand i Plomari på Lesvos

Lesvos finaste stränder

- våra 7 bästa strandtips

Föredrar du organiserade stränder med parasoll och solstolar eller mer privata oorganiserade stränder? Lesvos är en stor ö med många härliga stränder där du definitiv kommer hitta någon som passar just dig! Här listar vi några av favoritstränderna på Lesvos. 

Plomari, Lesvos

1. Agios Isidoros

Strax utanför Plomari ligger den lilla byn Agios Isidoros, och här finns en härlig grovkornig strand som uppmärksammats för det rena vattnet och omtanken för miljön. Agios Isidoros är även Lesvos längsta strand och bjuder in till lata dagar med mycket sol och bad.

2. Anaxos

I Anaxos finns en fin grovkornig sandstrand som av många anses vara en av öns bästa stränder. Här kan du tillbringa många timmar fyllda med sol och bad. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra och mysiga små matställen att äta på. Från stranden kan du framåt kvällen njuta av den fantastiska solnedgången.

3. Petra

I Petra väntar en underbar 800 meter lång sandstrand med härligt badvatten och skuggande pinjeträd. Här finns även möjlighet att prova på olika vattensporter som vindsurfing och vattenskidor. Längs med stranden finns dessutom flera trevliga tavernor, barer och caféer som lockar med grekiska läckerheter.

4. Tarti

En bilfärd från Plomari finns den vackra stranden Tarti som du inte får missa under semestern på Lesvos. Här finns solstolar och parasoller att hyra och flera tavernor.

5. Melinda

Strax utanför Plomari finns stranden Melinda - känd som Lesvos Thailand! Gillar du att snorkla är det hit du ska ta dig. Här finns även uppskattade tavernor som serverar läckra fiskrätter. 

Anaxos

6. Molyvos

Stranden i Molyvos är smal och består av klappersten. Vattnet är kristallklart och glittrar fantastiskt i solens sken. Här kan du koppla av i solstolen, ta något gott att äta eller dricka på någon av tavernorna längs med stranden och här har du dessutom första parkett för den vackra solnedgången!

7. Vatera 

En av de populäraste och finaste stränderna på Lesvos är den ca. 7 kilometer långa stranden Vatera som ligger drygt 3 mil från Plomari. På den långa stranden som består av småsten behöver du inte trängas utan kan njuta av avkopplande dagar med härliga dopp i det kristallklara vattnet. 

 


Tips & Inspiration

Se alla våra restips för Lesvos, hitta och boka en resa till Lesvos eller prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Alla restips för Lesvos

Här hittar du våra bästa tips på de mysigaste restaurangerna, finaste stränderna, härligaste sevärdheterna och mycket mer!

Se alla våra restips för Lesvos

Lesvos

  • Det genuina Grekland
  • Fina sandstränder och skiftande natur
  • Perfekt för vandring
Se alla resor till Lesvos

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få inspirerande restips och erbjudanden inför din nästa resa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här