Resor till Abu Dhabi

Abu Dhabi

  • Superlyxig världsmetropol med bra shopping
  • Solsäkert väder och en av världens bästa citystränder

Telefonservice

Här har vi inte egen personal, men det finns telefonservice, vilket innebär att du alltid kan komma i kontakt med skandinavisk utlandspersonal via telefon. Om en akut situation skulle uppstå kan personalen komma till resmålet.

Veckans resmål: Boka din resa till Förenade Arabemiraten senast 28/6 så får du 250:- rabatt/person. Avresedatum 1/10 - 31/1. Gäller nybokningar på namngivna hotell till ordinarie pris, ej endast flyg. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. 

Norweigean airlinesMat, dryck och service i världsklass!  

Abu Dhabi är den futuristiska huvudstaden i Förenade Arabemiraten. Det som började som en liten fiskeby har under bara några få årtionden förvandlats till en supermodern världsmetropol. Du som reser till Abu Dhabi möts i dag av imponerande byggnader, lyxig shopping, hänförande sevärdheter och en åtta kilometer lång strandpromenad utmed en underbar citystrand. Tempot är lugnare än i närbelägna Dubai, men vädret är minst lika solsäkert.

Populära hotell, Abu Dhabi

Poolområde på hotell Beach Rotana Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

Beach Rotana Abu Dhabi

Från 5 948 SEK
Poolområdet på Hilton Abu Dhabi.

Hilton Abu Dhabi

Från 6 348 SEK

Fakta om Abu Dhabi

Tidsskillnad

Svensk tid +3 timmar vintertid, svensk tid +2 timmar sommartid.

Valuta

Valutan i Abu Dhabi är arabiska dirham (AED). 100 SEK = 39,95 AED (maj -15).

Äta ute

Det finns ett brett utbud av restauranger. Medelpriset för en enkel middag är ca 120 kr per person. Alkoholhaltiga drycker kan inte köpas i vanliga butiker, utan serveras enbart i hotellens restauranger och barer. En flaska öl (50 cl) på restaurang kostar ca 80 kr och en flaska vin ca 500 kr.

Transfer

Från flygplatsen i Dubai till hotellen tar det ca 1,5-2 timmar. Observera att transfertiderna kan variera kraftigt beroende på trafiksituationen. Transfer sker vanligtvis utan Apollos personal.

Stränder

Långa vita stränder nära centrum.

Mer fakta

Väder

jan 22°c
feb 23°c
mar 26°c
apr 30°c
maj 34°c
jun 36°c
jul 38°c
aug 38°c
sep 36°c
okt 33°c
nov 29°c
dec 24°c
Läs mer om vädret