Fakta om Honolulu

Tidsskillnad:

Sommartid: svensk tid -12 timmar. Vintertid: svensk tid -11 timmar.

Språk:

Engelska och hawaiiska.

Valuta:

Amerikansk dollar (USD).

Pass och visuminformation:

Alla som ska besöka USA behöver ansöka om ett ESTA - Electronic System for Travel Authorization. Detta behöver göras minst 72 timmar innan avresa. Se till att du har ditt pass och ett konto/kreditkort tillgängligt. Ansök om ESTA här.

Elektricitet:

110 V. Adapter behövs.

Transfer:

Närmsta flygplats är Honolulus - Honolulu International Airport. Den ligger cirka 15-25 minuter från centrala Honolulu med bil. Det är enklast att boka taxi i förväg, annars finns det bilar på plats. Det finns lokalbussar, men de tillåter inte att man tar ombord större bagage.

Stränder:

Den mest kända stranden i Honolulu är Waikiki, just för sin centrala plats. Andra kända stränder i Honolulu är Kuhio Beach, Kahanamoku Beach, Kaimana Beach, Ala Moana Beach Park och Sans Souci Beach Park. Nedanför Diamond Head har du också en liten strand - Diamond Head Strandpark.

Kommunikationer:

Honolulu är tillräckligt litet för att ta sig runt till fots i. Annars fungerar lokaltrafiken väldigt bra, med buss kan du enkelt ta dig runt i staden.

Bra att veta:

Det är inte ovanligt att hawaiiska hotell tar ut en avgift som betalas på plats. Den brukar ligga runt 15-50 USD per dag.