Så covid-säkrar Apollo svenskarnas favoritresmål

Nu börjar äntligen gästerna återvända till alla härliga resmål runt Medelhavet. Lokalbefolkningen i semesterorterna är glada över att återse gästerna. Tillsammans ser vi på Apollo till att reseupplevelsen blir trygg för dig som resenär, så att du kan njuta av din semester. Här berättar Stephanie Hornewall, chef över destinationer och koncept, hur det fungerar på plats.

Apollo har noga följt utvecklingen av pandemin och förberett för att nu kunna öppna upp och välkomna tillbaka gästerna. I förberedelserna har det bland annat ingått att säkerställa att Apollos­ personal finns på plats med rätt utbildning och rätt servicekänsla.

– Vår lokala personal finns tillgänglig dygnet runt och de har som en av sina arbetsuppgifter ansvar för att se till att hålla våra resenärer uppdaterade med senaste nytt, förklarar Stephanie. Flera av dem har stark anknytning till våra destinationer och är väl insatta i det lokala läget.

Under de senaste veckorna har Stephanie varit runt på flera av destinationerna och så här beskriver hon läget:

– Mycket är precis som vanligt på våra resmål. Jag vet att många har varit oroliga för att det inte ska bli samma härliga semesterkänsla i år. Vår bild, som också bekräftas av vår kundnöjdhetsmätning, är att de lokala restriktionerna och anpassningarna av hotell och restauranger nästan gör upplevelsen bättre för våra gäster, då de slipper trängsel på restauranger och stränder.

Det är respektive land och destination som bestämmer regler och riktinjer.

Nära samarbete med lokala aktörer

Vilka restriktioner och regler som gäller på resmålen styrs av nationella och lokala myndigheter. På de flesta orterna är turismen en viktig näringskälla och därför är man mån om att kunna öppna upp på ett säkert och hållbart sätt. 

Apollo arbetar nära de lokala aktörerna och följer utvecklingen noga, det är alltid de nationella hälsoprotokollen som sätter ramarna. I dessa regleras en mängd viktiga faktorer, till exempel kapaciteten i utflykts- och transfer-bussarna där social distans ska hållas, regelbunden covid-testning av personalen på hotellen, regler för servering av måltider med mera.

– Vi har också med oss vad vi svenskar uppfattar som säkert, förklarar Stephanie. Där kan det vara bra att komma ihåg att vi har haft relativt få restriktioner i Sverige,  många tycker till och med att känns säkrare på våra resmål än hemma.

På flera lummiga destinationer öppnar samhället upp på ett säkert sätt.

Anpassningar på plats

Med lärdomar från förra årets säsong har hotellen i år kunnat anpassa miljöerna ännu bättre för att undvika onödig trängsel. Många är glada för att de uppskattade bufféerna äntligen är tillbaka.

– Målet är att genomföra vår verksamhet och erbjuda aktiviteter på ett tryggt och säkert sätt, förklarar Stephanie. Därför har vi adderat fler utomhusaktiviteter, så som hiker, SUP-äventyr och båtutflykter. Även vår uppskattade barnklubb Polly och Mino har flyttat ut.

Apollo lanserar i sommar nya sporthotellet Sivota Retreat - powered by Playitas samt en rad nya träningsupplevelser, vilket passar bra ihop med gästernas önskemål om mer rörelse på semestern och utomhusaktiviteter som känns covid-säkra. 

Uppdaterad i solstolen

Som resenär ska du känn dig trygg och slippa scrolla i det svenska nyhetsflödet hela tiden. Därför finns aktuell information på plats. Dessutom uppdateras Apollo.se kontinuerligt med ny information, och du får alltid sms med nyheter. Självklart  finns det alltid personal som kan svara på frågor.

Stephanie Hornewall, chef för destinationer och koncept, är stolt och glad över att Apollo fortsätter att göra resandet tryggare.

Våra lägesrapporter

Om du är intresserad av läget på våra destinationer och på Novair, missa inte våra lägesrapporter. 

Alla våra lägesrapporter
Lägesrapport för Kreta
Lägesrapport för Kroatien
Lägesrapport för flyg med Novair
Lägesrapport för Fuertaventura
Lägesrapport för Mallorca


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Viktig information inför din resa

Här har vi sammanställt all viktig information som du måste ta del av innan din resa. 

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar