Avskilt och genuint: Här är årets resmål för dig som vill resa säkert

Småskaligt, avlägset och chans att boka din egen pool. Resenärernas krav på tryggt resande under pandemin har ökat. När resebolaget Apollo lanserar sina nyheter för året har de anpassats efter resenärernas önskemål. Eftersom efterfrågan är lägre än normalt går det också att göra riktiga semesterklipp.

–       I år är året du verkligen kan passa på att fynda, säger Daniel Barkland, marknadschef på Apollo.

Hamn på Limnos, Grekland Hamn på Limnos, Grekland

Vidsträckta vandringsleder, en privatpool och en alldeles egen badvik, långt ifrån folkfyllda städer. Just nu är möjligheten att upptäcka det genuina Grekland, Kroatien eller varför inte Spanien större än någonsin.
 

Nya grekiska öar

-        Man efterfrågar avskildhet, småskalighet och möjligheten att på egen hand göra små utflykter med hyrbil, till fots eller cykel. Bland årets nyheter finns därför allt ifrån mindre boutiquehotell till chansen att bo och upptäcka två nya grekiska öar, säger Daniel Barkland, marknadschef på Apollo.

Nytt för i år är också Apollos initiativ ”Det Trygga Valet” som gör det ännu mer flexibelt att boka sin resa eftersom det bland annat ingår ombokning om någon resenär skulle bli sjuk i covid-19. Resebolaget har också tagit fram extra trygghetserbjudanden som exempelvis möjligheten att boka en extra flygstol bredvid sig på planet, till ett fördelaktigt pris.

Porto plomari, Lesvos Hotellet Porto Plomari på Lesvos, Grekland

Genuint och tryggt

Två av årets nykomlingar är ytterligare ett steg i Apollos satsning på det genuina och trygga. Öarna Limnos och Lesvos ligger båda i det kristallblå Egeiska havet och står för det småskaliga och lugna. Ingen av öarna har några motorvägar eller större städer och det är lätt att ta sig runt på egen hand till de många sevärdheterna. De vackra landskapen erbjuder cykel- och vandringsleder och det finns stor chans att hitta sin alldeles egna badvik.

-        På Limnos öppnar vi snart det nya träningshotellet Porto Myrina - powered by Playitas. Det är ett sporthotell som erbjuder en aktiv semester för alla åldrar i natursköna omgivningar. Porto Plomari på Lesvos är ett Boutiquehotell av mer vuxen karaktär. Hotellet är en smakfullt renoverad gammal olivfabrik, med hög komfort och stranden bara ett tiotal meter från rummen, säger Daniel Barkland.

Zagoria, Grekland Vandring i Vikosravinen i Zagoria, Grekland

En annorlunda bild av Grekland

Bland Greklands skatter som enkelt går att nå med egen hyrbil nämner Daniel Barkland Zagoria på det grekiska fastlandet. Det är en region i Pindusbergen där charmiga byar i ljus kalksten, stenbroar över forsande vattendrag och vackra vandringsleder väntar. Vill man bo över finns i den lilla bergsbyn Mikro Papigo både det prisbelönta lyxhotellet som det charmiga familjedrivna alternativet.

–       Det är ett otroligt vackert område där man får möjlighet att uppleva ett helt annat Grekland än det man tidigare kanske kände till. En riktig naturupplevelse, säger Daniel Barkland.

Rum med pool Rum med privat pool på hotellet Isola Verde i Sivota, Grekland

Egen swim-up pool

Samtidigt menar Daniel Barkland att tiden för att boka sin drömsemester aldrig varit mer fördelaktig. Eftersom det är färre resenärer finns det mer utrymme på hotell, restaurang och stränder. Den minskade efterfrågan har gjort att det generella prisläget också är lägre än normalt.

–       I år är året du verkligen kan passa på att fynda. För fjolårets resebudget eller samma pengar du i vanliga fall lägger på din resa kan du nu uppgradera ditt boende. Du kan boka hotell med fler stjärnor än du kanske brukar, med bättre kvalité, bättre läge eller varför inte din egen swim-up pool som du når direkt från din egen terrass? säger Daniel Barkland.


Vill du ha mer inspiration?

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du både inspirerande restips, fina erbjudanden, spännande nyheter först av alla – direkt till din inkorg.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev.

Hantering av personuppgifter

När du väljer att prenumerera på Apollos nyhetsbrev samlar vi in ditt namn och din e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrev till dig. Vi samlar också in uppgifter om vilka mail du väljer att läsa, vad du klickar på samt vilka erbjudanden du är intresserad av. 

Apollo strävar alltid efter att erbjuda den perfekta resan för just dig. Uppgifter om din resehistorik, dina preferenser samt hur du använder nyhetsbrevet används därför för att anpassa innehållet i utskicken till dig. I det här arbetet tar vi hjälp av vår partner Fresh Relevance. På så vis kan Apollo ge dig relevant information och erbjudanden som passar just dina intressen.

Vi använder också uppgifterna vi samlar in för att analysera, utveckla och förbättra vår kommunikation och våra produkter och tjänster. 

Du kan när som helst avsluta din prenumeration via en länk i botten av varje nyhetsbrev. Apollo sparar bara dina kontaktuppgifter och skickar nyhetsbrev till dig så länge som du själv vill.

Vill du veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter?  Läs vår fullständiga personuppgiftspolicy här


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Viktig information inför din resa

Här har vi sammanställt all viktig information som du måste ta del av innan din resa. 

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar