Strand på Koh Chang

Restips Koh Chang

Koh Chang har blivit ett alltmer populärt alternativ bland Thailands många härliga öar. Denna vackra ö nära gränsen till Kambodja lockar med avkoppling, regnskogsklädda berg och fina stränder. Här kan du snorkla, dyka, vandra i djungeln och bada vid vattenfall – eller bara ta det lugnt och njuta av det goda semesterlivet!

Saker att göra på Koh Chang

Välj att sitta på traditionella thaikuddar på golvet, vid vanliga bord och stolar eller krångla dig ner i en av hängmattorna – Porn´s Bungalow i Koh Chang passar alla. Enda kravet är att du är inställd på en dag med total avkoppling! Här kan du lätt tillbringa en hel dag med att läsa en god bok och njuta av iskalla fruktdrinkar.

Vill du aktivera dig så kan du hyra en kanot och ta dig ut till någon av öarna som ligger på paddlingsavstånd, eller ägna dig åt snorkling från stranden. Varning! Stor risk för att du blir smittad av den härliga stämningen och måste komma tillbaka hit en eller flera gånger.

Provinsens största marknad

Ta färjan från Koh Chang till Laem Ngob och fortsätt med lokal transport till provinshuvudstaden Trat. Härinne hittar du provinsens största lokala marknad. Antagligen kommer du inte tillbaka med fyllda shoppingpåsar, däremot med massor av nya intryck av hur thailändarnas vardagsliv ser ut. På marknaden hittar du allt och ingenting. Thailändarna själva kommer hit för att handla kött och kryddor, grönsaker och frukt, t-shirtar och bälten, köksutrustning och mycket mer.

Lonely Beach – backpackernas favorit

Vill du prova en annan strand en dag, så är Lonely Beach i Koh Chang det perfekta alternativet. Även om den inte är fullt så ”lonely” som den var förr är den fortfarande en favorit bland de backpackers som besöker ön. Norra delen av stranden är bäst. Det finns flera bra lunchställen längs med stranden.

Koh Chang - restips Apollo.se

Restauranger och barer

Två våningar, livemusik varje dag och utomhusbar. En av de första barerna på Koh Chang, Sabay Bar på White Sand Beach, är numera feststället nummer ett. Kommer du från vägen kan du inte missa det – det är det enda stället på ön som har en fasad som ser ut som en scen ur Flintstones. Man lägger ut mattor, kuddar och bord på stranden vid femtiden på eftermiddagen. Från 22-tiden är det ”fireshows” en gång i timmen.

Hotell Cookies ligger vid White Sand Beach. Stället kan stoltsera med en av öns mest väl-renommerade restauranger. Restaurangen är främst känd för sina fantastiska skaldjur och har bordsservering ute på stranden.

Färgstarka institutionen Thor´s Place på Koh Chang har blivit känd lika mycket tack vare sin goda mat och härliga stämning som sin färgstarke ägare Thor. Tips! Beställ Massaman, du kommer inte att ångra dig.

Ta en drink i solnedgången

Solnedgången är utomordentligt vacker på Koh Chang. Sätt dig på någon av restaurangerna eller barerna nere på stranden, beställ något kallt att dricka och bara njut av den härliga stämningen. Vissa barer sätter ut mattor och bord på stranden där du kan sitta och invänta mörkrets inbrott.