Restaurang i Khao Lak

Restaurangtips i Khao Lak

Det finns gott om trevliga lokala restauranger och strandbarer i Khao Lak, med ett varierat utbud från fisk och skaldjur och internationella rätter till det lokala thaiköket. Här tipsar vi om några av våra favoriter.

Strandbar Khao Lak

Färsk fisk i solnedgången

På svenskägda Green Pepper on the Beach i Bang Niang serverar de riktigt färsk fisk. Detta kan avnjutas under den fantastiska solnedgången på Bang Niang-stranden till ljudet av vågorna som kluckar mot strand. För den som vill ha riktigt god thaimat kan vi rekommendera systerrestaurangen Green Pepper The Restaurant.

Ät kungligt på gatan

Slå dig ner på en plaststol vid ett av de små lokala gatuköken längs huvudvägen i Khao Lak. Här äter du den bästa ”Tom Yam Gungen” och papayasalladen i hela Khao Lak.

Restaurang Bussaba

På huvudgatan i centrala Khao Lak ligger Bussaba som är en finare thairestaurang med bred meny. Det är trevlig atmosfär, bra service och den goda maten presenteras snyggt på tallriken. Perfekt om ni har något att fira eller helt enkelt vill ha en riktigt god middag.

Thailändsk mat

Smaker från norra Thailand

Ägarna till Hill Tribe Restaurant kommer från Chiang Mai och restaurangens meny präglas av rätter som är populära i den norra delen av Thailand. Kanongod mat och service i toppklass! Våga prova deras ”Larb” – en rätt som kommer från Laos och som består av hackat kött blandat med lime, chili, lime-blad, rödlök och fisksås. På huvudvägen från Khao Lak från Bangniang Beach och Takuapa ligger restaurangen på höger sida, bredvid hotellet RT.

Som Tom Ponlamai Ruam

Smakrik och välkryddad mat från de nordöstra delarna av Thailand serveras på Khao Niaw Restaurant. Ta en ingående titt på menyn innan du beställer och be gärna personalen om tips. Prova gärna ”Som Tom Ponlamai Ruam” – kryddig sallad med äpple, grön mango, ananas, torkade miniräkor och mycket mer. Khao Niaw ligger på huvudvägen Bang Niang Beach i Khao Lak.

Boka resa till Khao Lak