Flyg till London

Flyg till London

När du bokar flyg till London kan du välja bland ett stort antal avgångar varje dag från Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn. Direktflyg till London erbjuds av SAS, Norwegian, British Airways och Ryanair. Alla de stora flygplatserna i Londonregionen har bra och snabba förbindelser med snabbtåg och kollektivtrafik till centrala London.

Flygplatser i London

När du bokar flyg till London behöver du också välja vilken flygplats du vill flyga till. Det kan vara bra att känna till att SAS och British Airways oftast flyger till Heathrow, medan Norwegian flyger till Gatwick. Det finns även fler flygplatser i London-regionen - Stansted, Luton och London City. Den senare är liten och används mestadels av affärsresenärer. Både Heathrow och Gatwick har utmärkta kommunikationsmedel och det går relativt snabbt att ta sig in till centrala London. Reseplanerare och mer information om Londons kollektivtrafik finns hos London Transport.

Heathrow flygplats

Heathrow är en av världens största flygplatser och har 5 terminaler. Från Heathrow tar man sig smidigt in till centrala London med antingen tunnelbanans Piccadilly line, eller med snabbtåget Heathrow Express som går direkt till Paddington. Tunnelbanan är billigast men tar oftast lite längre tid. Taxi är ett lite dyrare alternativ, men kan ändå vara prisvärt om man är flera som delar och inte reser under den värsta rusningstrafiken. Här kan du förköpa biljetter.

Gatwick flygplats

Gatwick är Londons näst största flygplats och trafikeras främst av Norwegian från Sverige. Flygplatsen har två terminaler, North och South. Med Gatwick Express åker man tåg direkt till den stora tågstation Victoria. Det går även pendeltåg från Gatwick till både Victoria och London Bridge. Här kan du köpa biljetter från Gatwick till London.

Flygtid till London
  • Stockholm-London: ca 2 tim 30 min
  • Göteborg-London: ca 2 tim
  • Malmö/Köpenhamn-London: ca 2 tim