5 saker du inte får missa i Liverpool

Kulturhuvudstaden som gav oss John, Paul, George, Ringo och Gerrard bjuder på mycket mer än bara musik. Här är fem saker du inte får missa i Liverpool.

Liverpool FC har tillhört världsfotbollen länge. Staden lever och andas fotboll.

Många musikintresserade och fotbollsfantaster har redan checkat av Liverpool från sin bucketlist för länge sedan, men om du skrapar lite på ytan kommer du snart att se att det finns mycket mer än bara musik och sport i Liverpool. Historisk arkitektur, ett livligt parkliv, en växande kulturscen och en omättlig hunger på livet gör denna stad till ett oförglömligt resmål! Detta är reseexperternas tips på saker du absolut måste göra när du är här:  

1. Gå på fotboll

Liverpool är en av Englands mest meriterade klubbar genom tiderna, och lagets hemmaarena Anfield är världskänd för sin fantastiska atmosfär. Efter några tunga år har Liverpool nu ett lag av hög kvalitet igen, och i år utmanar de Manchester City om ligatiteln. Apollos fotbollsresor inkluderar självklart biljetter till lagets matcher – och du kan fritt välja både hotell och reslängd själv, vilket gör det både tryggt och enkelt att kombinera en stormatch med några innehållsrika dagar i staden. 

Historiens största popband härstammar från Liverpool. Bland annat handlar bandets låt Penny Lane om gatan med samma namn.

2. Albert Dock 

Liverpools trendiga hamnområde Albert Dock byggdes 1846 och räknas idag som en av stadens främsta turistattraktioner. Här ligger konstgallerierna Tate Liverpool och The Walker, samt flera museer, barer, butiker och restauranger. Hamnområdet kom med på Unescos världsarvslista 2004 och är verkligen ett ”måste” när man besöker Liverpool. 

3. Gå i The Beatles fotspår 

The Beatles räknas som ett av de största banden i musikens historia, och bandet har sitt ursprung i Liverpool. På museet ”Beatles Story” får man se hur de fyra stjärnorna lyckades bli världens mest framgångsrika band, och du får dessutom se albumsamlingarna och instrumenten på riktigt nära håll. Efter ett djupdyk i historien rekommenderas en tur förbi Cavern Club, The Beatles födelseplats, för en häftig konsertupplevelse! För de allra största fansen är Magical Mystery Tour också en oförglömlig upplevelse. Här tas du runt till alla platserna i Liverpool som har spelat en viktig roll i bandets historia. 

Världens åttonde största kyrka, och Storbritanniens största, tornar upp sig över staden.

4. Upplev katedralen i Liverpool  

Liverpools katedral är världens största anglikanska kyrka. Den är vacker även på utsidan, men vänta bara tills du får se skönheten som finns på insidan. Här kan du också ta en tur upp i kyrktornet som är över 100 meter högt och ett av världens högsta. Snacka om att man får en perfekt utsikt över Liverpool! 

5. Besök Liverpool FC:s museum 

Alla Liverpool-fans besöker naturligtvis klubbens museum. Under arenan hittar man bland annat den berömda ”This is Anfield”-skylten, och du får dessutom tillgång till spelartunneln och omklädningsrummet. På museet kan man också se filmer, bilder och historier från Liverpools 120 år långa historia, som är full med troféer och högt ansedda titlar. 


Bra att veta

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, rutiner för Covid-19 på våra resmål och få svar på frågor om din resa.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Inresekrav & lokala regler för resmål

Läs om vad som gäller för just ditt resmål. Informationen uppdateras löpande och det är viktigt att du fram till avresan håller dig informerad om vad som gäller och förändringar kan ske med kort varsel.

Läs mer

Frågor & svar

Här hittar vanliga frågor och svar om din resa. Du kan även chatta med vår kundservice eller kontakta oss på annat vis. Hur kan vi hjälpa dig?

Till frågor & svar