Resor till Yala

Yala

  • Besök Yala Nationalpark
  • Fantastiskt djungellandskap

Med Yala som utgångspunkt har du nära till fantastiska naturupplevelser i Sri Lanka. Här ligger de båda nationalparkerna Yala och Udawalawe som båda har en mängd olika djur och fåglar. För att komma så nära djuren som möjligt åker du som besökare runt i öppna jeepar.Fakta om Yala

Tidsskillnad

Svensk tid +4,5 timmar.

Mer fakta

Väder

jan 27°c
feb 28°c
mar 29°c
apr 30°c
maj 30°c
jun 30°c
jul 30°c
aug 30°c
sep 30°c
okt 29°c
nov 28°c
dec 27°c

Alla resmål Sri Lanka

Bentota

Det finns tre mycket bra anledningar att besöka Bentota: havet, solen och stranden. Här finns de där stränderna man drömmer om och samtidigt omges platsen av en genuint lokal känsla. Efter besök till myllrande städer, exotiska platser och vilda djur är det skönt att komma tillbaka till lugna Bentota.

Colombo

Välkommen till Colombo – denna färgsprakande storstad på Sri Lankas västkust. Här kan du se fram emot ett fantastiskt utbud av sevärdheter, shopping, kultur och nöjen. Vad sägs om ett tusenårigt tempel som besökts av Gandhi, Sri Lankas kronjuveler, det grönskande Cinnamon Gardens-området och det stora utbudet av kasinon, pubar och nattklubbar.

Habarana

Lystring alla safariälskare! Lilla Habarana är den perfekta utgångspunkten för vildmarksturer i djungeln och i den närliggande nationalparken Minneriya, som är känd för sitt stora elefantbestånd. Andra välbesökta sevärdheter är den historiska staden Sigiriya med dess palats och det gyllene templet i Dambulla.

Weligama Bay

Nyhet! Den lugna bukten Weligama Bay ligger i södra Sri Lanka. Weligama betyder den sandiga byn, ett namn som passar bra till denna charmiga plats med en vidsträckt sandstrand som huvudattraktion.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya har lockat till sig turister i över hundra år vilket inte är svårt att förstå. Det milda klimatet och det faktum att staden är vackert belägen bland grönklädda kullar och teplantager i Sri Lankas inland gjorde att de brittiska kolonisatörerna gärna semestrade här i slutet av 1800-talet. I dag är flera av de gamla herrgårdarna hotell och en bra utgångspunkt när du vill upptäcka Sri Lankas vackra naturlandskap.

Galle

Res till den färgstarka hamnstaden Galle på södra Sri Lanka. Kombinera avslappnade dagar på stranden med myllrande folkliv i Sri Lankas fjärde största stad.

Kandy

Kandy på Sri Lanka för tankarna till en Indiana Jones-film med överdådiga tempel, kungliga palats och tropiska trädgårdar. Staden, som är Sri Lankas näst största, är en av buddismens allra heligaste platser dit man vallfärdar för att få en glimt av Buddhas vänstra hörntand som bevaras i Den heliga tandens tempel.

Hikkaduwa

Längs kusten på södra Sri Linka ligger semesterparadiset Hikkaduwa. På en resa till Hikkaduwa kan du se fram emot nya matupplevelser, sköna dagar på stranden och billig shopping. Här kan du bara vara i det lugna tempot, men också hoppa ner i iskalla vattenfall, ramla av surfbrädan eller äta något riktigt, riktigt starkt.

Negombo

Res till Negombo och upplev en färgstark ort med stor personlighet. Här får du allt det bästa som Sri Lanka har att erbjuda – ljuva dagar på den breda stranden, en genuin lankesisk stadspuls och spännande shopping. I Negombo ligger våra hotell direkt på stranden, du bestämmer själv om semestern ska bestå av sol och bad eller nya upplevelser i exotiska Sri Lanka.