Alcudia restaurang

Restaurangtips i Alcudia och Playa de Muro

I familjefavoriten Alcudia och Playa de Muro är det lätt att hitta bra restauranger. Här består utbudet av allt från det traditionella spanska köket till internationella rätter med mängder att välja bland. Vid Alcudias mysiga hamn hittar du en enastående utsikt över havet och är som gjort för ett guldläge för att njuta av fisk och skaldjur. 

Sa Tavernas

I en av gamla Alcudias smala gränder finns en restaurang med delikata tapas. Sa Tavernas mysiga trädgård bjuder in dig på äkta spansk charm i ett hus från medeltiden. Adress: C/Serra 9, Alcudia.

Bodega d'es Port

Med perfekt läge i Alcudias mysiga hamn hittar du restaurang Bodega d'es Port. Det är en rustik spansk restaurang med grillad fisk och skaldjur på menyn. Vi kan varmt rekommendera deras goda tapas. Adress: Teodoro Canet 8, Puerto Alcudia. 

Hemlagad spansk mat

På restaurang Ben Fet kan du äta både prisvärt och gott. Hit söker sig mallorkinerna själva för ett skrovmål – vilket brukar vara det bästa betyget. Den trevliga och populära restaurangen ligger mitt bland Alcudia hamns trånga och charmiga gränder. Adress: C/Dels Pins 11, Puerto de Alcudia.

Gamla stan i Alcudia

Piero Rossi

På restaurang Piero Rossi, som ligger längst ut i hamnen i Alcudia, kan du äta stenugnsbakad pizza och andra goda italienska rätter. Njut av en drink samtidigt som du blickar ut över de vackra lyx-yachterna som guppar i hamnen. Adress: Paseo Marítimo, Alcudia. 

Tapas med havsutsikt

På trivsamma Sa Taverna D'es Port kan du avnjuta tapas, en läcker biff eller nygrillad fisk och samtidigt se ut över havet och båtarna i Alcudias hamn. Restaurangen ligger ute på piren Alcudiamar. Adress: Paseo Marítimo 1 (nära pizzerian Piero Rossi).

Dansa in sommaren

Tycker du om att dansa så är Göta Kanal det rätta stället för dig. Här spelas det livemusik alla dagar i veckan under högsäsong. Flera kvällar i veckan är det temakvällar med flamenco och brasiliansk dans. Det finns också en bred à la carte-meny att välja från. Adress: C/del zoo 3, Alcudia.

Sa Placa

På torget i gamla Alcudia ligger familjerestaurangen Sa Placa. Den är känd för att ha byns bästa paella men har också fisk, kött och tapas. Barnmeny finns. Adress: Placa Constitució 1, Gamla Alcudia.

Restaurang med historia

Unna dig själv en välsmakande måltid på Satyricón. Restaurangen var tidigare en biograf, men har genomgått en omfattande renovering och är i dag en av områdets vackraste restauranger, utformad som en romersk amfiteater. Här serveras bland annat goda biffar och pinfärsk fisk till middag och stor salladsbuffé och enklare rätter till lunch. Ta med dig hela familjen, fira resvännens födelsedag eller varför inte fria till din kära. På Satyricón är varje måltid en fest. Bordsbeställning rekommenderas. Adress: Placa Constitució 4, Gamla Alcudia.

Goda pizzor på Roma

Mitt i centrala Alcudia hittar du restaurang Roma där du alltid får ett trevligt bemötande och god service. Här äter du Alcudias bästa pizzor och underbara pastarätter. Adress: A/Pedro mas reus, Alcudia.

Bodega del Mar

Denna restaurang ligger i slutet av Alcudiahamnen och har specialiserat sig på goda tapas. Be gärna kocken sätta ihop en egen tapas-meny till bordssällskapet. Här serveras också Alcudias bästa hamburgare – beställ med fördel ”en med allt på”. Adress: C/Gabriel Roca 11, Puerto de Alcudia.

S'Albufera

I Playa del Muro ligger en härlig grillrestaurang som serverar nygrillade grillspett, stora saftiga biffar, tapas och färsk fisk. Barnen får sin egen meny och kritor att underhålla sig med i väntan på maten. Adress: A/Albufera 55, Playa de Muro.

Topo Gigio

På Topo Gigio serveras det kalvkotlett på stenhäll och en riktigt läcker Chateaubriand. För barn med spring i benen finns det en lekhörna. Adress: Av/S'Albufera 37, Playa de Muro.

 

Alcudia restaurang

Vacker utsikt från León Rojo

Precis på stranden i Playa de Muro ligger populära León Rojo. Det är en restaurang med avslappnad, lugn atmosfär och en härlig utsikt över Alcudiabukten. Här kan du njuta av en god måltid och se ut över det blå havet. Spanska klassiska goda rätter som tapas och paella finns på menyn. Deras specialitet är färsk fisk och kött som grillas över öppen eld. Adress: Av/Del Mar 8, Playa de Muro.