Mallorca för finsmakaren

Mallorca för finsmakaren

På Mallorca behärskar man verkligen konsten att laga mat, och hela nio av öns restauranger har tilldelats en åtråvärd stjärna i Guide Michelin. 

Andreu Genestra

Här kan man prata om lokalodlat! Till restaurangen hör nämligen en 6 000 kvadratmeter stor trädgård med grönsaksodlingar och fruktträd. Och olivoljan, som är oumbärlig i det spanska köket, härstammar från olivträdsdungen som breder ut sig framför restaurangen. Restaurang Andreu Genestra har en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Hotel Predí Son Jaumell. Carretera Cala Mesquida, 1. Desvío Camino Son Moltó, 07580.Capdepera. Ring och boka bord på +34 971 565 910 eller mejla [email protected]

Jardín

Restaurang Jardín ligger inte långt från hotell Sofia i Alcudia. Här serveras äkta Medelhavskost tillagad av mästerkocken Macarena de Castros, som genom en mix av tradition och nytänkande skapar helt unika rätter från öns överfyllda skafferi. Varje månad presenteras en ny, välsmakande meny. Macarena de Castros är Mallorcas enda kvinnliga mästerkock som tilldelats en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Tritones s/n, Puerto de Alcudia, 07410 Alcudia. Ring och boka bord på +34 971-89 23 91.

Zaranda

På Zaranda blandas smaker, dofter och konsistenser till den ena eleganta matkreationen efter den andra. Restaurangen har ett naturskönt läge i Es Capdellá en bit ovanför Palma. För 100-eurolappen får du en meny du sent ska glömma! Zaranda är den enda restaurangen på Mallorca med två stjärnor i Guide Michelin.
Adress: Castell Son Claret, Carretera Es Capdellá-Galilea, km 1.7, 07196 Es Capdellá, Calvía. Ring och boka bord +34 971-13 86 27.

Bou

Förstklassig restaurang i Sa Coma på Mallorcas östkust som slog upp dörrarna vid millenniumskiftet. Sedan dess har man haft samma filosofi: att erbjuda kreativa maträtter med personlig touch baserade på det mallorkinska köket. Hög servicenivå och fasta menyer med hela 18 utsökta små rätter gör besöket till en klart minnesvärd upplevelse. Bou har en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Carrer Liles s/n 07560 Sa Coma, Sant Llorec des Cardessar. Ring och boka bord på +34-971 56 96 63.

Es Fum

På den exklusiva restaurangen Es Fum kan du inta middagen på terrassen och samtidigt beundra solnedgången och havets glitter. En sexrätters meny med bland annat krabba och havsabborre med kålrabbi går loss på 130 euro, men då är det riktigt gott också. Es Fum har en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Carretera Palma-Andratx 19, Costa d'en Blanes 07181 Palma. Ring och boka bord på +34-971 62 96 29.

Marc Fosh

Modern restaurang med rena smaker, belägen i en 1600-talsbyggnad mitt i Palmas gamla stadskvarter. Lunchtid finns en fast meny till hyfsat pris och middagstid kan gästerna välja bland tre avsmakningsmenyer som speglar restaurangens matlagningskonst och filosofi. Restaurang Marc Fosh har en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Carrer de la Missió, 7A - Palma. Ring och boka bord på +34 971 720 114 eller mejla [email protected]

Es Raco d’es Teix

Denna eleganta restaurang ligger mitt i den lilla bergsbyn Deiá, inte långt från Puerto de Sóller. Den härliga uteterrassen vetter mot de frodiga terrassodlingarna, vilket sätter extra krydda på upplevelsen. På restaurangen serveras klassiker som lammkarré, fisksoppa och helstekt havsabborre med vild fänkål. Qué aproveche! Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin.
Adress: Calle de Sa Vinya Vieja, 6 Deia. Ring och boka bord på + 34-971 63 95 01.

Restaurang Argos

Sedan 2017 kan även Puerto Pollensa på norra Mallorca stoltsera med att det här finns en restaurang med en stjärna i Guide Michelin. På Restaurang Argos vill man att dess besökare ska tas med på gastronomisk resa med smaker från såväl Mallorca som från resten av världen.
Adress: Passeig Saralegui 118, Puerto Pollensa. Ring och boka bord på tel: +34 9718 65 902.

Adrián Quetglas

Restaurang Adrián Quetglas är centralt belägen i Palma Stad och har sedan 2017 en stjärna i Guide Michelin. Ett tips om du vill komma undan lite billigare är att besöka restaurangen för lunch då en femrätters meny kostar 33 Euro.
Adress: Paseo Mallorca 20. Ring och boka bord på tel: +34 971 781 119.