Málaga – tips inför resan

Restips till Malaga

Malaga är hetare än någonsin. Och då tänker vi inte bara på att du kan glädjas åt 300 soldagar om året när du reser hit, utan också på att Malaga nyligen utsetts till årets weekendresmål av resemagasinet Vagabond. Oavsett om du brukar åka ner till Malaga eller besöker staden för första gången hoppas vi att du kan hitta inspiration bland våra restips.  


Artiklar och restips för Malaga

8 tips på utflykter från Malaga

Malaga är en bra utgångspunkt för utflykter runtom i Andalusien. Vi har listat 8 av våra favoritutflykter till platser i närheten och till städer lite längre bort där man med fördel stannar över natten. 

Hitta utflykter från Malaga

Sevärdheter i Malaga

Malaga är hem till fantastiska konstverk, antika lämningar och byggnader som får vem som helst att häpna. Här är tips på sevärdheter i Malaga stad.

Läs om Malagas sevärdheter

Golfa i Malaga

På semester i Malaga har du alltid nära till golfbanor längs kusten. Faktum är att Malaga ofta kallas för Costa del golf, tack vare faktumet att det finns cirka 70 banor inom några mils vidd. 

Läs mer om att golfa i Malaga

Kaffekultur i Malaga

Planerar du en resa till Malaga för första gången, eller tillhör du kanske den trogna skara som åker ner varje år? Oavsett vilket kommer här ett litet lexikon, till när du beställer en kopp på någon av stadens alla barer och caféer.

Läs mer

Mat i Malaga

Malaga har på senare år klättrat snabbt i listan på Spaniens gourmetstäder. Idag finns massvis med matupplevelser, restauranger och delikatesser att prova på i Malaga.

Läs mer om maten i Malaga

Shopping i Malaga

Precis som många andra spanska städer är Malaga en riktigt härlig shoppingstad! Här finns allt från kända spanska kedjor till marknader och gallerior.

Läs om shopping i Malaga