Mat på Teneriffa - restips Apollo.se

Restauranger på Teneriffa

Äntligen slipper du springa till mataffären och slita framför spisen – för nu är det semesterdags! Här har vi samlat våra bästa restaurangtips på Teneriffa, vare sig du är ute efter pizza eller äkta kanarisk kokkonst.

Las Tapas

Är du sugen på riktigt goda tapas i en gemytlig och genuin miljö ska du ta dig till Las Tapas. Här är personalen mån om sina gäster och ser till att smakupplevelsen blir något du sent ska glömma. Restaurangen ligger i en liten gränd i Playa de las Americas nedanför postkontoret och kyrkan.

Mesón Castellano

Vill du äta på en genuint spansk restaurang där både maten och stämningen är på topp ska du gå till Mesón Castellano i Playa de las Americas. Låt servitören utse fyra fem tapas – en garanterad smakhöjdare!

Telefon: +34 922 79 63 05. Ligger i närheten av Dr. Villar E Ibarra.

Monkeyrestaurangerna

Restaurangkedjan Monkey i Playa de las Americas, som består av Monkey Bar & Grill, Monkey Bravo! Italia, Monkey Beach Club och The Oriental Monkey, är alla värda ett besök. Här bjuds gästerna på ett internationellt kök och trivsamma soffhörnor där du kan njuta av en god drink före eller efter maten. Monkey Beach Club ligger vid stranden Playa de Troya och övriga Monkeyrestauranger ligger i shoppingcentret Oasis nära Hotell Compostela Beach. 

Restauranger på Teneriffa - restips Apollo.se

Chill Out

Det avslappnade Chill Out ligger i hörnet av Playa de las Vistas vid ingången till Los Cristianos. Här avnjuter du spännande tapas, fantastiskt kött, pizza, pasta och en lång rad läckra desserter. Du kan också följa tillagningen genom det öppna köket – detta är den perfekta restaurangen för den som vill fira något speciellt med goda vänner eller med familjen.

Adressen: Paseo Las Vistas 4 i Los Cristianos.
Telefon: +34-922 79 27 76.

Watermelon

Genuin restaurang som ligger på San Telmo vid den vidsträckta Playa de las Vistas. Sitt på terrassen och njut av ett glas svalt vitt vin eller en sangría samtidigt som du blickar ut över Playa de las Vistas och hamnen i Los Cristianos. Här serveras också internationella rätter och carpaccio.

Adress: La Habana 8C i San Telmo.
Telefon: +34-922 796 788.

Hacienda

I början av Playa del Duque i Costa Adeje finner du denna mysiga restaurang och lounge. Här kan du slappna av med en smakrik café helado (kaffe med glasskula) i mjuka korgsoffor och stora madrasser och samtidigt njuta av utsikten över stranden och Atlanten.

El Ancla

Vill du äta gott under semestern är denna restaurang i Callao Salvaje, ovanför hotell Atlantic Holiday Center, ett säkert val. Här serveras utsökta fiskrätter och läckra desserter. Tel: +34-922 740 468.

La Brasa

Populärt stekhus dit lokalbefolkningen går när de vill äta riktigt gott. Här serveras spännande tapas, goda viner och lammstek eller kalvfilé med goda såser. Restaurangen rekommenderas av den danska mästerkocken Thomas Rode från välkända Kong Hans i Köpenhamn, som finns med i Guide Michelin.

Telefon: +34-922 720 622.

Pimientos de padron - restips Apollo.se

El Jable

På El Jable hittar du typisk kanarisk mat, som även den är rekommenderad av stjärnkocken Thomas Rode. Restaurangen ligger i den lilla staden Granadilla de Abona, inte långt från flygplatsen Reina Sofia.

Adress: Bentejui 9.
Telefon: +34 922 394 905.

El Pantalán

I den lilla fiskebyn Las Galletas ligger denna härliga restaurang som serverar ett stort utbud av olika maträtter. Goda soppor och utsökt fisk är några av dem. Restaurangen ligger precis vid vattnet och utgörs av en träaltan med modern inredning.

Boka resa till Teneriffa