Utsikt över Teguise från borgen Castillo de Guanapay

Trevliga byar att besöka på Lanzarote

Det är inte bara de stora turistorterna på Lanzarote som är värda ett besök - här finns mycket mer att se än så! I de lite mindre kända byarna gömmer sig akvarier och utsiktspunkter, konstmuseum och historiska fästningar – ta del av våra tips på kortare dagsutflykter du kan ta dig an på Lanzarote!

Femes - konstnärernas favorit

I den lilla staden Femes mellan Puerto del Carmen och Playa Blanca har man en otroligt vacker utsikt över öns sydsida och får verkligen användning för kameran. Många konstnärer har, inte så oväntat, upptäckt de vidunderligt vackra vyerna. Småstadscharmen bekräftas av ett antal caféer och de två restaurangerna. Det är också på den här sidan av ön som man kan njuta av de absolut vackraste solnedgångarna.

Charco del Palo - by för nudister

För dig som är naturist kan det kanske vara intressant att besöka den lilla nudistbyn Charco del Palo, som ligger på öns norra del.

Al Campesino i Mozaga

Monumentet Al Campesino är en 15 meter hög skulptur som placerats utanför byn Mozaga, omgiven av lavasten och lavasand. Skulpturen, som är gjord av gamla fiskebåtar och vattentankar, skapades av den berömda konstnären och arkitekten César Manrique och tillägnades de många okända men enträget arbetande bönderna på Lanzarote.

Castillo de las Coloradas på Lanzarote

Agricola El Patio i Munique

I Munique, mellan Teguise och Tinajo, ligger lantbruksmuseet Agricola El Patio, som ger en bra bild av livet på landsbygden i gamla dagar. De fina byggnaderna är exempel på traditionell kanarisk arkitektur, och själva museet omfattar en fin liten samling av gamla redskap och lantbrukskläder. 

Norska sjömanskyrkan i Puerto del Carmen

Längtar du efter att höra norska och möta norrmän ska du besöka Norska sjömanskyrkan i Puerto del Carmen. Kyrkan är öppen varje dag, här kan du utbyta erfarenheter med andra som har vägarna förbi och kanske äta våfflor och risgrynsgröt på lördagar eller vara med på gudstjänsten på söndagar.

Lagomar i Nazaret

I Nazaret ligger det välkända hus som skådespelaren Omar Sharif förlorade i ett parti bridge. Huset heter Lagomar och ligger insprängt i den vulkaniska omgivningen. I dag rymmer det museum, restaurang och cocktailbar, där det framförs jazzkonserter i en fascinerande miljö.

Jardín de Cactus på Lanzarote

Berömda Jardín de Cactus på Lanzarote

Jardín de Cactus är en stor botanisk trädgård med över 10 000 exemplar av 1 420 olika kaktusarter, i alla möjliga former och storlekar. Trädgården ligger på norra sidan av Lanzarote mellan Guatiza och Mala. Kaktusarna som växer här är importerade från hela världen och varje kaktus är omsorgsfullt märkt med sitt ursprung.

Borgen Castillo de las Coloradas

Om du befinner dig på östsidan av Playa Blanca hittar du en borg från 1800-talet som heter Castillo de las Coloradas. Den uppfördes ursprungligen som vakttorn, men tjänstgör i dag som fantastisk utsiktspunkt över nejden.

Borgen Castillo San José i Arrecife

Castillo San José är en av de två borgarna i Arrecife som fungerar som utställningslokal för samtidskonst där man kan se verk av bland annat Picasso, Miró, Chillida och Tàpies. 

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Castillo de San Gabriel byggdes som fästning för att hålla uppsikt över piraterna. I dag är huset kulturminnesmärkt, och används som arkeologiskt museum.

Flygmuseet vid Lanzarotes flygplats

Bredvid flygplatsen ligger ett flygmuseum, inrymt i den gamla passagerarterminalen från 1940-talet. Ta del av flyghistorien och dess betydelse för Lanzarotes utveckling. Du får till och med se det gamla flygledartornet. Öppet: måndag-lördag kl. 10.00-14.00.

Spa Aquarsis

Fint spa som ligger i Puerto del Carmen. Här kan du njuta av kropps- och ansiktsbehandlingar, aromaterapi, massage och mycket mer. Dessutom finns det gott om kompletterande faciliteter med olika typer av bassängbad.

Santa Barbara

Santa Barbara-slottet klättrar längs Guanapayberget med en bedårande utsikt över Teguise. Här hittar du bilder, pass och kartor från de många invånare som utvandrade till Amerika. Detta ger ett unikt och spännande perspektiv på den kanariska kulturen och historien.

Lanzarote Aquarium

Om du är intresserad av vad som döljer sig under havsytan eller vill ha ett litet avbrott i solandet är Lanzarote Aquarium i Costa Teguise väl värt ett besök. De 33 akvarierna innehåller flera hundra olika fiskarter som fascinerar både stora och små.

César Manrique

Fundación César Manrique är ett museum som är inhyst i det hus som Manrique byggde för eget bruk. Huset ligger i Taihce.

Staden Teguise

Aktivitet för barnen

Aktivitet och full rulle är som bekant en stor del av barnens vardag, även om de har semester. Rubiland i Playa Blanca, Biosfera i Puerto del Carmen och Deiland i Playa Honda erbjuder barn gott om tillfällen att leka och prova på olika leksaker. Lekplatserna ligger i öns största köpcenter, så det finns rikliga möjligheter till lek för de små och shopping för de stora.

Dansglada skandinaver

På onsdagar på Hotel Cinco Plazas i Puerto del Carmen spelas det trevliga dansbandslåtar och stämningen är på topp. Det är gratis entré och det enda du behöver komma ihåg är dansskorna.
Kasino