En härlig restaurang på Gran Canaria

Restaurangtips på Gran Canaria

Utforska det kanariska köket på det enda rätta sättet – genom att äta ute! Ta del av våra tips på var du hittar det läckraste köttet, Gran Canarias bästa tapas och de mest genuina restaurangerna.

Tapas i Playa del Inglés

I Playa del Inglés finns många utmärkta tapasrestauranger vi gärna tipsar om!

  • På den eleganta tavernan La Caña har man ett brett utbud med tapas från Spaniens alla regioner och serverar även lamm tillagat i alla dess former.
  • Tango Tapas i Playa del Inglés är en välkänd restaurang med över 50 tapas på menyn. Här underhålls man ofta kvällstid med levande musik. Missa inte deras läskande mojito.
  • Pica Pica har en färgstark inredning och skön atmosfär. Här serveras tapas med en grekisk twist tack vare ägarens ursprung.
  • Tapasbar Capaco ligger i genuina Fernando, strax ovanför Playa del Inglés. Här är det mysigt, litet och trångt och du får bra service och serveras läckra tapas.
  • Allende 22 är en modern tapasrestaurang centralt belägen i Playa del Inglés som också är värd ett besök.
Goda tapas

Kanarisk after work

På torsdagar är det kanarisk after work i den gamla stadsdelen Vegueta i Las Palmas och många barer bullar upp med munsbitar till ett bra pris! Genuint, folkligt och gott! Var ute i god tid om du vill ha bord. Vill du inte ta dig hit på egen hand kan du följa med på vår utflykt Shopping och Tapas i Las Palmas.

Tapas

Lokalt och genuint på Gran Canaria

För kanarier är maten, familjen och gemenskapen högt värderat. Här tipsar vi dig om några av kanariernas egna favoriter.

Bar Playa El Boya i lilla El Pajar utanför Arguineguin tar du en kölapp och väntar sedan på din tur att få plats vid enkla bord och plaststolar vid havet. Bordstabletten är menyn och där ser du vad som serveras just den dag du är på besök och alla andra smårätter man kan beställa. Fisk, skaldjur, friterad bläckfisk och tallrikar med paella levereras på löpande band ut till hungriga besökare. Genuint och enkelt! Här kan du bara betala med kontanter och torsdagar är det stängt.

Reser du runt på Gran Canaria på egen hand, så gör ett ett stopp i den vackra Fatagadalen. Här finns en restaurang som heter El Albaricoque som erbjuder läckra smårätter och gott kaffe.  Slå dig ner på terrassen och njut av fågelkvitter och doften från apelsinträden medans du väntar på din mat.  

I Guayadequedalen, där invånarna fortfarande bor i grottor, kan du besöka den unika lilla restaurangen El Centro som är insprängd i berget. Här serveras vällagade kanariska specialiteter i originell miljö. Ett besök här är nästan ett måste!

Fiskebyarna Arguineguin och Puerto de Mogan har sin egen Cofradia de pescadores, hamnrestauranger med den absolut fräschaste fisken – levererad direkt från båtarna! Hit kommer folk från byarna för långlunch, middag med familjen eller en enkel tapasrätt vid bardisken bland de lokala fiskegubbarna. Cofradia de Pescadores i Arguineguin har stängt måndagar.

Läckert kött

Espetada är en liten, mysig och rustik restaurang i Playa del Inglés med en gedigen meny med kolgrillat kött. Hit kommer såväl lokalbefolkningen som turister för att njut av exempelvis oxfilé provencale eller specialiteten grillspett Espetada. Bordsbokning rekommenderas.

Andra bra köttrestauranger på Gran Canaria är El Gaucho i Playa del Inglés och i Meloneras samt Big Horn Steak i Puerto Rico. På Addio Mare i San Agustin och i Bellavista serverar utöver läckert kött även Gran Canarias bästa pizza.

Skandinavisk mat

Om längtan efter skandinavisk mat infinner sig under semestern så finns möjligheten att njuta av utmärkt skandinavisk mat på Gran Canaria. Många av restaurangerna är även naturliga mötesplatser för skandinaver.

Café de Paris härliga konditorier finns vid hotell Corona Blanca i Playa del Inglés, vid Yumbo köpcentrum och i Meloneras. Slå dig ner och njut av nybryggt kaffe, räksmörgåsar, hembakta kakor, bullar och tårtor. Här finns lussebullar till jul och semlor till fettisdagen!

På shoppingcentret i San Agustin finns Tre hjärtan med egen vinkällare och levande musik.


Boka resa till Gran Canaria