Las Canteras i Las Palmas

Las Canteras – citystranden som har allt!

Las Canteras är den breda, gyllengula sandstranden mitt i Las Palmas – den sträcker sig hela tre kilometer längs Atlantens klarblå hav. Precis intill hittar du ett bubblande stadsliv med restauranger, gröna parker och butiker. Vill du ha en mix av strand och stad i vinter är det helt klart Las Palmas och Canteras du bör ta sikte på.

Las Canteras sjuder av liv från gryning till solnedgång. I morgonens första timmar drar fiskarna upp sina träbåtar på stranden, för att följas av morgonflanörer, joggare och glada badentusiaster. Ett gäng tonårskillar som sparkar strandfotboll, en fiskare som provar lyckan och några kanariska señoras som tar sig en barfotapromenad i strandbrynet medan dagens göromål avhandlas. Här finns plats för alla och ingen dag, eller ens tidpunkt på dagen, är den andra lik.

En stor del av stranden skyddas av ett naturligt stenrev, La Barra. Det gör stranden badvänlig för hela familjen, samtidigt som surfare gärna samlas i närheten av det gigantiska konserthuset Alfredo Kraus, som ligger utanför revet vid den södra spetsen. Här kan vågorna bli riktigt höga! Vill du prova själv finns gott om vattensportsbutiker och surfskolor. Och törs du inte så är det ändå ett sant nöje att ta sig hit bara för att titta på.

Stranden städas under natten, så varje morgon är det en ny, fräsch strand som välkomnar dagens besökare. Utöver omklädningsrum, duschar och toaletter finns solstolar och parasoller att hyra överallt. Det finns även badvakter på stranden.

Las Canteras

Las Canteras är verkligen stadens hjärta, och de som inte sträcker ut sig i sandstranden strosar istället runt längs strandpromenaden, som kantas av caféer, restauranger och glassbarer. I början av strandpromenaden ligger uteserveringar och restauranger där man serverar nattens fångst, allt från calamares fritos till halstrad tonfisk och musslor.

I samband med julen bygger man en gigantisk julkrubba i sand på Las Canteras. Då kommer strandskulptörer från hela världen hit för att snida fram sina mästerverk ur den finkorniga sanden. Ur sanden reser sig så småningom en 600 kvadratmeter stor julkrubba och olika bibliska motiv som förknippas med julen. Missa inte chansen att beskåda detta enorma konstverk om du åker till Gran Canaria i december! Vanligtvis brukar krubban stå klart till den 1 december och finnas till beskådning till den 8 januari.

Hotelltips för dig som vill bo vid Las Canteras

Bull Reina Isabel & Spa

 • Välkänt och omtyckt
 • Saltvattenpool på taket
 • Reserverade solstolar på stranden
Läs mer och boka Bull Reina Isabel & Spa

Don Carlos

 • Hög kundnöjdhet
 • Lägenheter för upp till 5 personer
 • Tidig bokning rekommenderas!
Läs mer och boka Don Carlos

Cristina Las Palmas

 • Nära Catalinaparken
 • Uppskattad frukostbuffé ingår
 • Pool, spa & gym
Läs mer och boka Cristina Las Palmas

3 tips på restauranger längs Las Canteras

 • El cerdo que rie – klassiker där man serverat goda kött- och fiskrätter sedan 1969. Adress: Paseo de Las Canteras, 31.
 • La Marinera – lunchrestaurang som serverar fisk och skaldjur med kanarisk touch. Adress: Paseo Las Canteras, 1.
 • Kitchen Lovers – bästa stället att avnjuta havets läckerheter och samtidigt beundra solnedgången. Glöm inte att boka bord! Adress. Paseo Las Canteras, 16.

Bra att veta

Las Canteras brukar delas upp i tre zoner – den södra, Cícer, där vindsurfarna håller till, den mellersta som också kallas Playa Chica (den lilla stranden) och den södra som i folkmun benämns Playa Grande (den stora stranden).