Santa Ana-katedralen i Las Palmas

Att göra i Las Palmas - våra 5 bästa tips

I Las Palmas väntar en kombination av härligt strandliv och genuin citypuls med trendiga tapasbarer, boutiquer och lummiga parker. Det är inte för intet som staden kallats för Spaniens svar på Rio de Janeiro! Här är våra 5 bästa tips om vad du inte bör missa under din resa till Las Palmas!

Tapas night i Las Palmas

1. Charmiga La Vegueta

Gamla stan i Las Palmas, La Vegueta, gör ingen besviken. Strosa runt bland historiska byggnader med charmig spansk kolonialprägel, besök ett museum eller slå dig ner på en mysig restaurang.

I La Vegueta kan du beundra den mäktiga Santa Ana-katedralen från 1400-talet. Santa Ana var den första katedralen som byggdes utanför Europas fastland.

I stadsdelen La Vegueta finns även Columbus hus, Casa de Colon, som är en av Las Palmas vackraste byggnader. Här sägs det att Kristoffer Columbus bodde under tiden han fick sina skepp reparerade år 1492. Huset är numera ett museum där du får lära dig mer om sjöfart och upptäcktsresande.

2. Tapaskväll i Vegueta

På torsdagar är det kanarisk after work i den gamla stadsdelen Vegueta i Las Palmas och många barer och uteserveringar erbjuder tapas till ett riktigt bra pris! Genuint, folkligt och gott! Var ute i god tid om du vill ha bord.

3. Las Canteras

Mitt i stan sträcker den kilometerlånga, gyllengula stranden Las Canteras ut sig. Stranden är en naturlig samlingspunkt för såväl morgonjoggare som surfare och badtokiga. Faktum är att det alltid händer något här och på den tillhörande strandpromenaden – dygnet runt. Här kan du läsa allt om Las Canterasstranden.

4. Catalinaparken

Öster om av Las Canterasstranden ligger stadsdelen Santa Catalina. Här ligger den kända Catalinaparken, som kanske mest liknar ett torg med blomster och palmer och där mycket av stadens nöjesliv finns koncentrerat. Varje söndag kl. 8.00-14.00 är det marknad i Catalinaparken.

5. Karneval i Las Palmas

Missa inte heller karnevalen i Las Palmas – årets galnaste fest som äger rum i anslutning till askonsdagen (feb-mars) varje år med höjdpunkter som kröningen av karnevalens drottning och sardinens begravning. 

Columbus hus i Vegueta

Utflykt till Las Palmas

Om du har bokat resa till södra Gran Canaria kan du på torsdagar följa med på utflykten Shopping och Tapas i Las Palmas. Under kvällen hinner vi såväl med att se oss omkring, shoppa och äta tapas. En perfekt kombination! Här kan du läsa mer om och boka utflykten Shopping och Tapas i Las Palmas.