Gran Canaria – tips inför resan

Gran Canaria – restips

Gran Canaria är fullt av magiska ögonblick. Bortom turiststråken väntar en hel värld på att upptäckas – vitkalkade bergsbyar, undanskymda vikar, magiska solnedgångar och hisnande naturscenerier. Vi vill gärna dela med oss av våra bästa Gran Canaria-tips. Hoppas de kommer till nytta!

Boka din resa till Gran Canaria

Aktivera dig på semestern

På Gran Canaria finns det gott om aktiviteter för dig som vill göra något mer än att bara sola och bada. Här finns både vattenparker och tivolin, eller vill du kanske hellre vandra i bergen?

Läs mer

Karnevalen på Gran Canaria

Här kan du läsa mer om den kända karnevalen på Gran Canaria. Ön förvandlas till en enda stor fest och du kan ta del av uppträdanden och färgglada karnevalståg utan dess like.

Läs mer

Att göra i Las Palmas

Trendiga tapasbarer, massor av shopping och Spaniens bästa strand. Ta del av våra tips om vad du absolut inte bör missa under din semester i Las Palmas!

Läs mer

Naturupplevelser

Häftiga vulkaner, vidsträckta öknar och storslagna bergsmiljöer – låt dig överraskas och hänföras av Gran Canarias vackra och mångfacetterade natur. Här har vi samlat öns vackraste naturupplevelser.

Läs mer

Kanariska specialiteter

Njut av kanariska specialiteter på semestern. Det finns mycket gott att välja mellan, från starkt kaffe till grillad bläckfisk. Ön Gran Canaria har något för alla – här kommer en guide för gommen.

Läs mer

Gran Canarias 7 bästa stränder

På Gran Canaria hittar du några av Spaniens bästa stränder. Dessutom är variationen stor – här finns allt från småbarnsvänliga stränder dit vågorna aldrig når till riktiga surfparadis och mäktiga ökenstränder.

Läs mer

Las Canteras – citystranden

Las Canteras är den gyllengula sandstranden mitt i Las Palmas. Precis intill hittar du restauranger, gröna parker och butiker. Vill du ha en mix av strand och stad är det hit du ska.

Läs mer

Restaurangtips på Gran Canaria

Utforska det kanariska köket på det enda rätta sättet – genom att äta ute! Ta del av våra tips på var du hittar de bästa och mest genuina restaurangerna på Gran Canaria här.

Läs mer

Gran Canarias charmiga byar

Dags för en paus från stranden? Hyr en bil och gör en utflykt till några av Gran Canarias charmiga byar som Fataga, Telde eller Puerto de Mogán! Låt dig inspireras av våra tips här.

Läs mer

Shopping på Gran Canaria

På Gran Canaria utmärks shoppingen av ett brett utbud, bra priser, små marknader och stora shoppingcenter. Läs om vart du kan ta dig för att hitta de shoppingstråk som passar just dig.

Läs mer

Hitta ditt Gran Canaria

Vill du ha hjälp med att lista ut vilken del av Gran Canaria som passar dig bäst? Här har vi samlat vad som är karaktäristiskt på våra orter på Gran Canaria. Läs guiden och hitta ditt Gran Canaria!

Läs mer

Golf på Gran Canaria

Boka en resa till Gran Canaria och spela golf på golfbanor i toppklass, där en av de mest kända är ”Bandama Golf”, döpt efter den intilliggande vulkanen.

Läs mer