Cykling på Fuerteventura

Sportaktiviteter på Fuerteventura

Det finns inget som får en att må så bra som ett härligt träningspass! På Fuerteventura finns dessutom goda möjligheter att inte bara kombinera nytta med nöje, utan även spänning och utforskning. Ta till exempel en cykeltur i bergen, eller prova på att windsurfa.

Hiking

Cykling

Hyr en cykel och få det bästa av två världar – motion och sightseeing på samma gång. Ge dig ut på en tur och planera din väg och dina stopp eller boka en tur med professionell guide som visar dig de bästa rutterna. På Playitas har du möjlighet till både roadbike- och mountainbiketur – en upplevelse du kommer att minnas länge!

Hiking

På Fuerteventura finns det många berg att bestiga och stigar att vandra. Regeringen har lagt ner mycket pengar på vandringsleder, exempelvis den från Caleta de Fuste till Nuevo Horizonte. Från Playitas är det ett måste att gå över berget till Gran Tarajal. Väl där kan du belöna dig med ett dopp i havet.

Windsurfing

Windsurfing är mest populärt på östkusten. Sotavento och Jandía-stranden är strändernas okrönta windsurfingsparadis. Uthyrning och kurser finns på i princip alla stränder. 

Kitesurfing

Kitesurfing blir bara mer och mer populärt. Du kan se de färgglada drakarna när du närmar dig Las Dunas söder om Corralejo. För att prova kitesurfing är det bäst att gå till en kitesurfskola och ta lektioner. Det finns skolor i Corralejo och Jandía, där du också kan hyra kiteboards. Stränderna längs Jandíahalvön är också populära då vinden blir starkare när den tvingas in mellan bergen som ligger ovanför stränderna.

Bodyboarding

Bodyboarding (att klamra sig fast vid brädan) är ett roligt alternativ till vanlig surfing och man behöver ingen erfarenhet – det är lätt att hoppa upp på brädan, sedan för-söker du bara åka med vågen! Brädor finns att köpa nästan överallt på ön.

Jet ski

Prova på att åka jet ski! En riktigt rolig och fartfylld upplevelse. Antingen hyr du en farkost själv och tar en tur på vattnet eller så passar du på att åka med en instruktör och låter honom styra. 

Kajakpaddling

En kajaktur är en härlig upplevelse! Paddla längs stranden och njut av utsikten, ta gärna med dig fika och matsäck som du avnjuter när musklerna behöver lite vila. Från Corralejo finns guidade kajakturer, där all utrustning, instruktör och en lätt lunch ingår i priset. Fråga din reseledare för mer detaljer och för att boka.

Surfing

Är du det minsta nyfiken på surfing – prova! Fuerteventura är känt som Europas Hawaii och det finns vågor som passar alla, från nybörjare till inbitna surfare. Surfskolor och brädor finns till uthyrning över hela ön och man surfar direkt vid stranden. De riktigt erfarna surfarna tar gärna båten från Corralejo ut till Isla de los Lobos, där de riktigt stora vågorna finns på vintern!

Vill du lära dig surfa så erbjuder surfcentret Wellenkind Surf School dagliga surfkurser för hela familjen på nybörjar och medelsurfarnivå.

Surfa på Fuerteventura
Playitas golfbana

Golf

Ta chansen att gå en runda på Playitas 18-håls golfbana. Den omväxlande banan garanterar dig underhållande sysselsättning. Är golf något helt nytt för dig så passa på att ta en privatlektion hos någon av våra professionella instruktörer. På måndagar finns även möjlighet att i grupp få en timmes golfintroduktion mot avgift.

Här kan du läsa mer om våra förmånliga förbokningsbara golfpaket på Playitas Resort.

Havsfiske

Ge dig ut och prova fiskelyckan! Från bland annat Caleta de Fuste på östkusten finns dagsutflykter (ej i Apollos regi), där din guide visar dig de bästa ställena. Då har du chansen att fånga exempelvis tonfisk, barracuda, brax, bläckfisk och sting-rocka. Att fiska från kajen är också riktigt härligt.

Flyga drake

En aktivitet som lämpar sig väl för barn på stranden är att flyga drake. Den friska och härliga vinden på Fuerteventura gör det extra underhållande. Även föräldrar brukar uppskatta denna aktivitet! Drakar finns att köpa i många affärer runt om på ön.

Sporta på Playitas Resort

Playitas Resort är hotell- och sportanläggningen med en mängd aktiviteter i hög klass för alla som söker en aktiv semester. Här kan du bland annat ägna dig åt aerobics, simma i olympisk pool eller gymma. Bor du på något annat hotell, men vill ta en golfrunda då och då går det bra att göra det här mot avgift.

Dykning

Det kristallklara vattnet gör Fuerteventura till en favoritplats för dykare. De populäraste platserna är Caleta de Fuste, Costa Calma och Los Lobos. Enligt spansk lag måste du visa upp ett läkarintyg på att du är fullt frisk för att få dyka. Gillar du inte att dyka arrangeras snorklingsturer också. Kontakta gärna din reseledare för mer information.

Boka resa till Fuerteventura