Costa del Sols finaste stränder

Costa del Sols finaste stränder

Med dryga 320 soldagar om året gör Solkusten, Costa del Sol, skäl för sitt namn. Vi tipsar dig om några av Costa del Sols finaste stränder som du kan besöka under din semester. 

Boka resa till Costa del Sol

Våra favoritstränder på Costa del Sol

 

1. Burriana Beach i Nerja

2. Playa de la Andalucia i Puerto Banus

3. Playa de los Lamar, Tarifa

4. La Carihuela, Torremolinos

5. Playa Viborilla, Benalmadena

6. Playa de la Cala de Mijas, Cala de Mijas

Nerja

Burriana Beach, Nerja

Burriana Beach är den största och finaste stranden i Nerja. Stranden här är lång, bred och kantas av restauranger och caféer. Bor du på hotell Marina Turquesa har du gångavstånd till Burriana Beach.

Playa de Nueva Andalucia, Puerto Banús

Längs strandpromenaden i lyxiga Puerto Banús ligger uteserveringarna på rad. Playa de Nueva Andalucia börjar vid den lyxiga hamnen och fortsätter sedan västerut till Nueva Andalucia. Stranden består av små badvikar och är cirka 1 kilometer lång.  

Playa de los Lansar, Tarifa

Tarifa är Spaniens sydligaste udde och ett paradis för vind- och draksurfare. Den vita sandstranden Playa de los Lansar, är 10 kilometer lång och väl värt ett besök. 

Kitesurfing i Tarifa

La Carihuela, Torremolinos

La Carihuela beach är den västra stranden i Torremolinos och den av citystränderna som är lite lugnare. Här finns även spännande klippformationer.

Playa Viborilla, Benalmadena

Playa Viborilla är en liten strand i närheten av Benalmadena. Inramningen av palmer och klippor förstärker känslan av att man är på en liten ö i Västindien.

Playa de la Cala de Mijas, Cala de Mijas

Den gyllene sandstranden i Cala de Mijas är idealisk för familjer i alla åldrar. Vattensporter finns vid strandens östra del och den livliga strandpromenaden är kantad med restauranger, barer och kaféer.