Resor till Marbella & Puerto Banús

Marbella

  • Underbar shopping
  • Delikata tapas
  • Sol- och citysemester

Lokal service

Här har vi inte egen personal, men vi representeras av våra lokala, engelsktalande samarbetspartners.

Spanska solkustens pärla Marbella bjuder på vackra stränder, mysiga torg och gudomlig shopping. Inte långt härifrån hittar du Puerto Banús med den kända marinan och lyxig shopping. På en resa till hit är det svårt att inte bli förälskad, i den härliga atmosfären, de vänliga människorna och det sköna vädret.Fakta om Marbella & Puerto Banús

Tidsskillnad

Costa del Sol har samma tid som Sverige.

Valuta

Euro (EUR).

Transfer

Transfer från Malaga flygplats till:

  • Marbella ca 40-50 minuter,
  • Puerto Banus ca 50-60 minuter.

Stränder

I området finns en lång kuststräcka, men fler än 20 stränder.

Mer fakta

Väder

jan 13°c
feb 14°c
mar 17°c
apr 19°c
maj 22°c
jun 27°c
jul 30°c
aug 30°c
sep 26°c
okt 22°c
nov 17°c
dec 14°c

Alla orter Costa del Sol

Estepona

Mellan Sierra Bermeja i norr och medelhavet i söder ligger Estepona – en större turistort som behållit mycket av sin genuina andalusiska charm! Här finns inga höghus eller större hotellanläggningar, man valt att ha kvar den traditionella sydspanska miljön med trånga gränder, vitkalkade hus och bilfria gator sida vid sida med turismen.

Torremolinos

Torremolinos är den gamla fiskebyn som på 1960-talet blev den första turistorten på Costa del Sol. Idag trängs härliga restauranger, ett festligt nattliv och shopping i byn. Stranden i centrala Torremolinos, El Bajondillo, är livlig och det ligger flera restauranger längs strandpromenaden. Tröttnar du på att ligga på stranden kan du besöka Costa del Sols största nöjespark - Tivoli World.

La Cala de Mijas

La Cala de Mijas ligger mellan städerna Fuengirola och Marbella på Costa del Sol i södra Spanien. Det är en charmig by med många bra restauranger, butiker och strandbarer. Här finns även en härlig gyllene sandstrand, ett restaurerat moriskt torn och dessutom ligger byn nära flera större städer.

Nerja, Benamocarra & Viñuela

Upptäck det vackra Andalusien. I Nerja och området där omkring lockar långa och breda stränder, vinodlingar, pittoreska konstnärsbyar och vandringsleder. Bo på strandnära hotell i Nerja, eller välj ett avskilt hotell uppe i bergen där du kan njuta av lugnet och de grönskande omgivningarna.

Malaga

På resan till Malaga väntar en mix av cityliv och lata dagar på långsträckta stränder. Ståtliga sevärdheter, ett härligt klimat året om samt mysiga fisk- och tapasrestauranger gör staden till ett omtyckt resmål man gärna återvänder till. Malaga ligger längs solsäkra Costa del Sol, nära golfbanor och omtyckta semesterorter som Fuengirola och Marbella.