Respasset – reseserien med träning i fokus

Häng med på en resa utöver det vanliga – med nya serien Respasset där vi får följa programledaren Love Ljungström på hans äventyr runt om i världen! Se senaste avsnittet ovan!

Se tidigare avsnitt här

Nu är det möjligt att åka jorden runt från TV-soffan och följa med programledaren Love Ljungström som utforskar exotiska resmål med annorlunda upplevelser, kultur och smaker. Den nya youtubeserien Respasset är ett format som påminner om de gamla klassikerna När och Fjärran och Packat & Klart men med betydligt kortare avsnitt. Och som titeln avslöjar så innehåller reseserien utöver själva resan även olika typer av fysiska aktiviteter. Varje tisdag kommer ett nytt avsnitt att släppas på Youtube-kanalen Respasset. Det första avsnittet utspelar sig på natursköna Madeira som lockar med alltifrån vandring och mountainbike till surf och canyoning. Se avsnittet ovan.

Ökat intresse för träningsresor

Respasset har producerats tillsammans med Apollo och Apollo Sports som erbjuder charter-Sveriges största utbud av träningsresor. Och intresset för träningsresor är stort och ökar hela tiden. Nästan hälften av svenskarna uppger att de vill utföra någon form av fysisk aktivitet under semestern enligt en Sifo-undersökning som Apollo låtit göra. Och den bilden bekräftas av Apollos sportchef.
– Vi ser att allt fler väljer att förlägga sin semester på träningsvänliga hotell eller resmål med allt ifrån morgonyoga till infrastruktur för elitidrottare. Med Respasset och Love vill vi visa upp bredden och göra det lättare att hitta rätt i träningsresedjungeln. Love är en utmärkt testkanin som inte backar för vare sig avslappningsyoga, stigcykling eller en träningsvecka på en båt, säger Daniel Giray, sports manager på Apollo Sports.

Om Love

Love Ljungström är 22 år gammal och bor i Borås. Han har sedan barnsben varit intresserad av sport och har testat det mesta. Sedan några år tillbaka har dock fokus legat på konditionsidrott i allmänhet och triathlon i synnerhet och således har variationen på sporter lugnat sig - något han hoppas ändras i och med Respassets lansering. Love pluggade Grafisk Design på gymnasiet och har sedan gymnasietiden också arbetat inom reklambranschen. Sedan drygt ett år tillbaks arbetar Love som frilansande film- och stillbildsfotograf och är både fotograf och producent för Respasset. "Precis som nästan alla andra är jag helt ”vanlig” i den bemärkelsen att jag i mina stora intressen träning och hälsa inte strävar efter att bli bäst eller elitsatsar. Däremot älskar jag att upptäcka fina platser och att testa nya utmaningar. I Respasset tar jag min nyfikenhet ut i världen och kommer testa allt ifrån utmanande nybörjarsurf till tuff endurocykling och avslappnande yoga".