Månadens storstad – Rom

Starta dagen med en fluffig cappuccino, slå dig ner på spanska trappan och titta ut över folkvimlet med en krämig gelato i handen. Släng ett mynt i Fontana di Trevi, bli förälskad i Trasteveres gränder och ladda upp inför kvällen med en aperitivo på en charmig liten trattoria. Boka en resa till Rom idag och gör dig redo att leva det ljuva livet!

Kampanjinformation:
Just nu får du 500:- rabatt per bokning till Rom om du bokar senast den 31/7 för resor med avresa 1/7/2019 - 30/4/2020. Skriv in rabattkoden gelato steget tillval och personuppgifter. 

Skridskoåkning i Rom

Stadsdelar i Rom

Rom är en stor stad med många stadsdelar, områden och kvarter. Vi har presenterat några stadsdelar och områden som är trevliga att upptäcka i Rom! 

Läs mer
Ruiner i Rom

Sevärdheter i Rom

I Rom finns det hundratals kända monument, kyrkor och efterlämningar från antiken. Här är fem sevärdheter du kan checka av din bucket-list.

Läs mer

Inspiration

Sightseeing i Rom

Annorlunda Sightseeing

Det finns mer i Rom än de klassiska turistattraktionerna och innerstadsstråken. Vi tipsar om annorlunda sightseeing i Rom.

Läs mer
Restauranger i Rom

Restauranger i Rom

Att besöka Rom är en riktig smakupplevelse. Gillar du pasta, bröd och charkuterier kan du skatta dig lycklig. I Rom finns det restauranger i varje prisklass, vi har samlat några av de bästa.

Läs mer
Tjeckisk öl

Shopping i Rom

Italienarna har alltid varit kända för sin högklassiga stil. Inspireras av fashionistas på Roms gator och köp med dig en av känsla av Rom hem. I Rom väntar både lyxiga designbutiker och fyndchanser.

Läs mer
Vatikanen

Peterskyrkan/Vatikanen

Peterskyrkan är en av världens största kyrkor och en helig plats i den katolska tron, uppkallad efter aposteln Petrus som sägs vara begravd under kyrkan.

Läs mer
Colosseum

Antika Colosseum

En av de häftigaste sevärdheterna i Rom är Colosseum, den romerska amfiteatern som varit en plats för underhållning i flera tusen år. 

Läs mer
Sixtinska kapellet

Sixtinska kapellet

Ett besök i Sixtinska kapellet i Vatikanstaden är en höjdpunkt under en vistelse i Rom. Det Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen.

Läs mer

Populära hotell

Roma Luxus hotel

Roma Luxus Hotel

4-stjärnigt
Betyg: 4 av 5 (TripAdvisor) 

En 1700-tals byggnad fylld med färger och italiensk design. I närheten hittar du små vintage och lokala affärer, vinbarer och designbutiker.

Prisexempel: 2 381:-
Per person, 2 nätter, 16/8

Boka
Monti Palace Rome

Monti Palace Hotel

4-stjärnigt
Betyg: 4,5 av 5 (TripAdvisor)

Ett modernt hotell, med bra läge i Roms historiska centrum. Precis vid det trendiga Via Urbana som är fullt med restauranger, barer och butiker, 

Prisexempel 2 087:- 

Pris per person, 2 nätter, 16/8

Boka
Hotel Adriano

Hotel Adriano

3-stjärnigt
Betyg: 4 av 5 (TripAdvisor)

I en vacker byggnad från 1600-talet ligger detta hotell. I närheten finns bland annat Pantheon, Piazza Navone och den spanska trappan. 

Prisexempel: 1 321:-
Pris per person, 2 nätter, 12/8

Boka

Colonna Palace Hotel

4-stjärnigt
Betyg: 3,5 av 5 (TripAdvisor)

Ett charmigt hotell som ligger mitt emot parlamentsbyggnaden och med gångavstånd till flera sevärdheter. 

Prisexempel: 1 781:-
Per person, 2 nätter, 16/8

Boka