Månadens storstad – Barcelona

Vakna upp med havet runt hörnet, ta ett dopp på La Barceloneta, släck törsten med sangria och beundra Gaudís färgstarka arkitektur. Gå vilse i Barri Gòtics trånga gränder, upplev den magiska fontänshowen vid Montjuïc och avrunda kvällen på en charmig tapasbar i El Born. Barcelona bjuder på många skatter. Vik av från de stora turiststråken för att hitta dina egna små guldkorn. ❤

Kampanjinformation:
Just nu får du 500:- rabatt per bokning till Barcelona om du bokar senast den 1/9 för resor med avresa 15/8/2019 - 30/4/2020. Skriv in rabattkoden pinchos steget tillval och personuppgifter. 

Varför Barcelona

Varför resa till Barcelona

Upplev ett resmål som erbjuder både genuin storstadkänsla och sol och bad. Det finns många anledningar till att resa till Barcelona, och närheten till precis allt är det starkaste kortet den katalanska huvudstaden har.

Läs mer
Stränder i Rom

Stränder i Barcelona

Med sitt utmärkta läge vid Medelhavet har Barcelona uppemot 5 kilometer av strand att erbjuda. Befinner du dig i stadskärnan har du i princip alltid nära till en strand. Vamos ala playa!

Läs mer

Inspiration

Utflykter i Barcelona

Utflykter

Barcelonas stränder fylls fort under sommarmånaderna, åk på en en härlig dagsutflykt istället. Här har vi samlat några härliga dagsturer i och kring Barcelona som passar de flesta.

Läs mer
Kända landmärken Barcelona

Kända landmärken

I Barcelona finns ett tjugotal kyrkor, runt varje hörn verkar en det finnas en ny sevärdhet, för att inte tala om hela kvarter som sticker ut från de andra. Vissa landmärken är mer värda att bocka av sin bucketlist.

Läs mer
Shopping i Barcelona

Shopping

Barcelona brukar beskrivas som Medelhavets bästa shoppingstad. Här kan du köpa designerkläder, fynda på märkesoutlets och shoppa loss på billiga kedjor - perfekt för en shoppingresa!

Läs mer
Gaudí

Gaudís Barcelona

Det som gett Barcelona dess unika karaktär är Antoni Gaudís färgstarka modernistiska arkitektur som återfinns runt om i staden. Ta chansen och upptäck Park Güell, Sagrada Familia med flera.

Läs mer
Tibidao

Tibidabo

Gillar du hisnande höjder och fantastiska utsikter är bergstoppen Tibidabo ett måste. På toppen är du 512 meter över havet, vilket gör Tibidado till den högsta punkten i Barcelona. 

Läs mer
Tapas

Tapas i Barcelona

Att äta tapas i Barcelona är lika självklart som att rekommendera en turist i Sverige att prova köttbullar. Prova klassiker som patatas bravas, gambas al ajillo och spansk chorizo. 

Barcelonas bästa tapasrestauranger!