Månadens storstad – Prag

Strosa fram och tillbaka på Karlsbron, känn hur tiden stått stilla i Stare Mesto (gamla stan), unna dig ett spabesök och prova nybryggt tjeckiskt öl på ett ölbryggeri! Prag är både ett mysigt och prisvärt resmål –  och det finns garanterat något för alla. Hoppa på spårvagnen för nya äventyr eller låt nästa trånga gränd visa vägen till oupptäckta platser. I Prag finns det alltid mer att uppleva, låt lusten bestämma! ❤

Kampanjinformation:
Just nu får du 500:- rabatt per bokning till Prag om du bokar senast den 31/5 för resor med avresa under 2019. Skriv in rabattkoden exploreprag i steget tillval och personuppgifter. 

5 måsten i Prag

Ta del av Miras Prag-tips. Hon åkte till Prag med en rejäl bucket list och har samlat de 5 sakerna du måste se/göra under din vistelse! 

Läs mer

Prags sevärdheter

Carl Rüster är författare till guideboken Mitt Prag och delar här med sig av sina bästa tips på sevärdheter i Prag. Lär känna guldkorn som Karlsbron, Biljardpalatset och Mánes.

Läs mer

Inspiration

Stadsdelar i Prag

Stadsdelar i Prag

Centrala Prag kan delas upp i fem stadsdelar: Gamla stan, Nya staden, Lilla staden, Judiska kvarteren, och slottsklippan. Lär känna stadsdelarna här!

Läs mer
Göra i Prag

Göra i Prag

Med sin tusenåriga historia har Prag utvecklat ett rikt museiutbud, många vackra kvarter att strosa kring och vanor och seder du som turist kan prova på.

Läs mer
Restauranger i Prag

Restauranger i Prag

Carl Rüster, författare till guideboken Mitt Prag, tipsar om sju krogar, kaféer och restauranger i Prag som är värda ett besök.

Läs mer
Tjeckisk öl

Öl i Prag

Prag kan verkligen beskrivas som en riktig ölstad. Passa på att besöka bryggerier, gå på museum och mycket mer. Vi har samlat våra bästa öltips här. 

Läs mer
Prag shopping

Shopping i Prag

Sugen på att fylla på garderoben under din semester i Prag? Det är absolut möjligt! Här väntar både gallerior, marknader och en outlet.

Läs mer

Populära hotell

Hotel Suite Home Prague

Hotel Suite Home Prague

4-stjärnigt
Betyg: 4,5 av 5 (TripAdvisor)

Placerat mitt i Prag, 300 meter från Václavplatsen och 10 minuter från gamla stan gör det här till en perfekt startpunkt för att upptäcka staden. 

Prisexempel inkl flyg: 2 609:-
Pris per person, 2 nätter, 2/6

Boka

Assenzio Prague Hotel

4-stjärnigt
Betyg: 4 av 5 (TripAdvisor)

Ett vackert hotell som ligger i en historisk byggnad i Prags stadsdel Nové Město. En perfekt plats att vila upp sig efter en dag i Prag.

Prisexempel inkl flyg: 3 231:-
Pris per person, 3 nätter, 15/8

Boka

Mamaison Hotel Riverside

5-stjärnigt
Betyg: 4,5 av 5 (TripAdvisor)

Beläget i stadsdelen Andel, där du hittar flera restauranger, barer och parker finner du detta vackra hotell. 

Prisexempel inkl flyg: 4 703:-
Per person, 3 nätter, 20/6

Boka
Amigo city centre hotel

Amigo City Centre Hotel

4-stjärnigt
Betyg: 4 av 5 (TripAdvisor) 

Ett familjehotell i hjärtat av Prag, med gångavstånd till flera sevärdheter så som Václavplatsen med Tjeckiens nationalmuseum.

Prisexempel inkl flyg: 3 018:-
Per person, 3 nätter, 11/7

Boka