Lägesrapport från Rhodos

Så är läget på Rhodos under corona

Mitt namn är Marina och jag är destinationschef på Rhodos. Jag har arbetat här i 6 år och vintrarna spenderar jag hemma i Sverige. Från första stund förälskade jag mig i Rhodos då denna ö har så mycket att erbjuda. Nu har vi haft gäster på Rhodos i några veckor och här berättar jag mer om hur läget är här nere på Rhodos. Hoppas vi ses i sommar! 

Denna artikel är skriven 28 juni 2021, och uppdateras löpande under sommaren (senast uppdaterad 4 oktober 2021). Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

 

Ankomst & transfer

Vi flyger med flera olika flygbolag till Rhodos, lika för alla är att det är munskyddskrav ombord. Vill du veta mer om hur det är att flyga med Novair dessa dagar? Vad serveras ombord, får man kaffe och hur funkar det där med Hepa-filter ombord som det pratas om? Här kan du läsa en artikel där vår kabinchef Malin berättar mer om hur det är ombord på Novair! När du landat möter Apollos reseledare, precis som vanligt, upp alla gäster som bokat transfer utomhus på flygplatsen.


–       Vi har både dagankomster och kvällsankomster i år. Detta är bara positivt då det blir mindre folk på flygplatsen samtidigt, säger Marina.

Vill du ha mer information om hur det är på Kastrup, läs mer på cph.dk.
Vill du ha mer information om hur det är på Arlanda, läs mer på Swedavia.se
 

Club Polly & Mino På Club Polly & Mino, Apollos egen barnklubb, på Mythos Beach Resort sker alla aktiviteter utomhus i år.

På våra hotell

Hotellen som är öppna i dagsläget har anpassat sig efter lokala restriktioner och har till exempel avstånd mellan borden i sina restauranger, samt har minskat antalet solstolar runt poolen och så mycket servering som möjligt sker utomhus. De flesta hotell jobbar även för att effektivisera in- och utcheckningen, vissa erbjuder till exempel möjligheten att checka in online. På alla hotell på Rhodos behöver man använda munskydd inomhus och i bufférestaurangerna där man tar maten själv ska man använda handsprit, plasthandskar och munskydd tills man satt sig ner vid sitt bord. Munskydd behövs inte längre utomhus i Grekland med undantag om det kan förekomma trängsel.

-        Jag har alltid ett munskydd med mig då man aldrig vet om man kommer behöva det, även om man är utomhus. Det har blivit som en ”must have accessoar” och man vänjer sig fort att man alltid ska ha den med säger Marina och ler. 

På vårt Apollo Mondo Family-hotell Mythos Beach Resort hittar ni vår barnklubb Club Polly & Mino för barn mellan 4-11 år. Där erbjuder vi aktiviteter både förmiddag och eftermiddag och alla aktiviteter hålls utomhus. Är det så att barnen skulle vilja lära sig att simma så håller även vår simskola öppet, för barn mellan 4-11 år. Vår träning på Mythos Beach startar fem dagar i veckan med ett yogapass med utsikt över stranden. Vi erbjuder också träningspass som till exempel Aqua i poolen och flera andra träningspass varje dag inklusive social sports som till exempel fotboll och vattenpolo. På dessa gruppass behöver du inte ha munskydd då alla pass hålls utomhus men ska du använda inomhusgymmet är munskydd ett måste. Man måste även boka tid i receptionen för att besöka gymmen på hotellen då de har maxantal beroende på kvadratmeterna.

-       Hotellen arbetar hårt med att få alla gäster att trivas och njuta av sin semester trots pandemin, och alla gäster är tacksamma för att äntligen få komma ner till Grekland, Rhodos, värmen och gästvänligheten, även fast det inte är helt som vanligt - än, säger Marina.

För oss på Apollo är det viktigt att kunna ge våra gäster den service vi alltid har gjort, så vi besöker de flesta av våra hotell regelbundet och följer restriktionerna som finns och vi håller avstånd. Vi försöker om möjligt att hålla så mycket service som möjligt utomhus.

Lardos beach på Rhodos På Rhodos finns stränder för alla smaker

På stränderna

På stränder runt om på Rhodos är solstolarna utsatta med avstånd enligt restriktionerna i Grekland. Alla anställda använder munskydd men du som gäst behöver inte använda munskydd då du befinner dig utomhus men tänk på att alltid hålla avstånd.

På Rhodos finns stränder för alla smaker, här tipsar vi om några av våra favoritstränder på Rhodos.

SUP, stand up paddle board I år är våra aktiva utflykter populära. Häng exempelvis med på en tur med en SUP, stand up paddle board

Utflykter

På Rhodos finns det gott om utflykter att välja på – både utflykter för den som vill ha en aktiv semester och för den som är intresserad av historia. Man kan till exempel åka till Lindos, den vita byn, med både båt eller buss. Har man inte varit i Lindos har man inte varit på Rhodos säger grekerna!

-                Man märker tydligt att våra gäster hellre väljer aktiva utflykter eller utomhusutflykter i år – men oavsett vilken utflykt man väljer behöver man inte oroa sig – alla restriktioner följs för att våra gäster ska känna sig trygga på sin utflykt, säger Marina.

Här kan du se alla utflykter på Rhodos.

De flesta butiker och restauranger på Rhodos har öppet som vanligt De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt.

Restauranger och shopping

På Rhodos är de flesta restaurangerna är öppna. När det gäller shopping så är även de flesta butiker öppna fram tills kvällen.  

-                   De flesta butiker och restauranger har öppet som vanligt. Restaurangerna får lov att ha servering enbart på uteserveringarna i dagsläget – men det finns också möjlighet till take away eller hemkörning, säger Marina.

 

Lindos på Rhodos

Vaccinationstakt på Rhodos

I Grekland går vaccinationen snabbt och i skrivande stund är det 51,9% som fått första dosen och 37,5% är färdigvaccinerade. (Avser 19 juli 2021)

-               Att vaccinera sig här på Rhodos har varit väldigt smidigt – är man inte grekisk medborgare men arbetar här kan man ansöka om ett tillfälligt personnummer för att kunna vaccinera sig. Jag fick min andra dos för några veckor sedan, säger Marina.

Många av de större hotellen erbjuder covid-tester för de som vill göra det mot en kostnad och varje hotell har också en covid-läkare. Det finns även självtest att köpa på apoteken eller kliniker som också gör covid-tester mot tidsbeställning.  

Läs mer om tryggt resande i Grekland.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo och hitta ditt favoritresmål på Rhodos.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Utflykter på Rhodos

Upplev mer under din semester på Rhodos. Häng med på en utflykt. 

Utflykter på Rhodos

Resor till Rhodos

En resa till Rhodos passar alla – oavsett om du reser med familjen, som par, ensam eller med vännerna.

Läs mer och boka