Lägesrapport från Parga

Så är läget i Parga under corona

Mia, vår destinationschef i Parga och Epirusområdet, berättar hur läget är på plats! 

-            Atmosfären är härlig och stämningen ännu bättre, lokalborna är verkligen glada över att sommaren är här. Restaurang- och hotellägarna tar verkligen hand om sina gäster och får dem att känna sig trygga, inleder Mia. 

Denna artikel är senast uppdaterad den 23 augusti 2021, och uppdateras löpande under sommaren. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

 

Ankomst & transfer

Ankomst och transfer fungerar riktigt bra här på destinationen i dessa tider. Det är gott om plats i ankomsthallen eftersom det inte är så många flyg som ankommer. 

Undrar du hur det är att flyga med Novair dessa dagar? Vad serveras ombord, får man kaffe och hur funkar det där med Hepa-filter ombord som det pratas om? Här kan du läsa en artikel där vår kabinchef Malin berättar mer om hur det är ombord på Novair! När du landat möter Apollos reseledare, precis som vanligt, upp alla gäster som bokat transfer utomhus på flygplatsen.
 

Parga Beach Omtyckta hotell Parga Beach ligger i grönskande och rofyllda omgivningar direkt på Valtosstranden i Parga

På våra hotell

Många av våra hotell var öppna redan förra sommaren, och är därför väl förberedda på att ta emot sina efterlängtade gäster även detta år. De flesta hotell har förenklat incheckningen och på några hotell checkar man in via mobilen innan man kommer fram. 

-                    Många av hotellen här i Parga och i Epirusområdet är små familjeägda hotell med bara några få rum, så vanligtvis är det bara ett par rum som ankommer samtidig, säger Mia. 

I hotellrestaurangerna är det några hotell som har á la carte istället för buffé, och på de hotell som har buffé så får man ta på sig plasthandskar innan man tar maten, eller så lägger personalen upp det man vill ha från buffén. Alla bord är utspridda så social distans ska kunna hållas. 

-                   Den härliga familjära och välkomnande stämningen på våra små familjeägda hotell är precis så härlig som den alltid varit, säger Mia och ler stort. 

På vårt Apollo Mondo Selected-hotell Parga Beach så sker träningen utomhus. Det erbjuds bland annat morgonyoga, core och funktionellträning, allt med vacker utsikt över Valtosstranden. En populär aktivitet i år är powerwalk där vi går över borgen och ner till hamnen där guiderna från hotellet berättar om Parga under turen.  

I vår barnklubb, Club Polly & Mino på Parga Beach, sker alla aktiviteter utomhus. Och det är absolut inga problem! Det finns mycket att hitta på i skuggan vid vår barnklubb. 

Piso Krioneri i Parga Mias favoritstrand i Parga - Piso Krioneri

På stränderna

Sol och bad är som det alltid har varit, och nu när munskyddskravet är borta behöver man inte ha det på vid poolen eller stranden om social distans kan hållas. Ta gärna en taxibåt eller hyr en bil för att komma till underbara ständer med mindre folk. Prata med reseledarna på plats som kan ge dig massor av tips på stränder.

-  Min favoritstrand i Parga är den lilla, gömda stranden Piso Krioneri. Piso betyder kallt vatten på grekiska och är en strand som ligger i centrum av Parga. Piso Krioneri betyder bakom Krioneristranden, tipsar Mia. 

Vill du ha tips på fler stränder att besöka under semestern i Parga, kan du ta del av våra restips här.

Acheronfloden I Epirusområdet finns så mycket att uppleva. Följ till exempel med på utflykten till Acheronfloden.

Utflykter

Det finns massvis att uppleva i Epirusområdet. Här finns allt från sol och bad till vandring i Zagoria vid Vikosravinen och flodvandring i floden Acheron. Hyr en bil och ta dig runt på egen hand, eller följ med på en av våra populära utflykter. Hemliga Epirus är den mest populära utflykten i år. Här besöker vi Acheronfloden och vadar det iskalla och kristallklara vattnet. Området är vida känt för sin enastående natur. 

-  Är man på semester i Parga så måste man bara Acheronfloden, säger Mia. Myten säger att det var här Achilles blev doppad i floden av sin mor för att bli odödlig.

Här kan du se alla utflykter i Parga.

Parga I Parga finns många mysiga restauranger och caféer

Restauranger och shopping

De flesta små butiker är öppet som normalt nu, speciellt på kvällarna när många kommer till hamnen för att äta. Du behöver inte ha munskydd på utomhus längre, men så fort du går in i en butik behöver du sätta på ett. Butikerna har även begränsning på hur många som får vara i butiken samtidigt.

-                          Det finns så många mysiga gränder och små gator att strosa runt i i Parga Stad. Det finns även fina små butiker som säljer lokala produkter speciellt för just Epirusområdet, säger Mia. 

Vill du ha bättre shopping med internationella butiker så kan man åka till Ioannina, ca 1,5 timme med bil från Parga. Åker du hit så gör du det bäst på en vardag, på dagtid. På helgerna och kvällarna kan det vara kö in i butikerna. 

 

 

Vaccinationstakt i Parga

Många i Parga-området som är över 18 år har redan fått bägge sina doser vaccin. 

-             Vaccinationssystemet funkar riktigt bra här. Både jag och mina kollegor fick dos 2 redan i mitten av juli, säger Mia. 

Läs mer om tryggt resande i Grekland.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo och hitta ditt favoritresmål på Rhodos.

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Utflykter i Parga

Upplev mer under din semester i Parga. Häng med på en utflykt. 

Utflykter i Parga

Resor till Parga

I Parga är du alltid välkommen – och väl här är det svårt att någonsin vilja åka härifrån.        

Läs mer och boka