Så är läget i Egypten under corona

Längtar du efter solen och värmen i Egypten, men undrar hur det är där just nu? Vår sportinstruktör Stina berättar! 

Denna artikel är uppdaterad den 22 december 2021, och uppdateras löpande under vintern. Fullständiga regler och rutiner kring Covid-19 finns att läsa här.

-                   Är man i Egypten så bara måste man snorkla, och det gäller såklart även i år. Att snorkla i Röda havet är nästan som att snorkla i ett akvarium med massvis av färggranna fiskar, säger Stina och ler. 

Ankomst & transfer

Som alltid är säkerheten det viktigaste ombord på flyget, och att flyga nu innebär en rad extra säkerhetsåtgärder. Till exempel måste både du och kabinpersonalen ha munskydd under hela flygresan och du ska helst sitta på din plats under hela flygningen. Vill du veta mer om hur det är ombord på Novair just nu, kan du läsa mer i denna rapport, där kabinchefen Malin berättar om läget just nu

Direkt när man landat i Hurghada kan man känna av den fantastiska vänligheten! Vår agent på plats, Masters, möter upp inne på flygplatsen och de ser till att ni får ert visum (som är inkluderat när du reser med Apollo) och att ni kommer vidare till säkerhetskontrollen samt att ni får ert bagage. Utanför flygplatser väntar Apollos reseledare som väntar på att hälsa er välkomna till Egypten och få ta er till era hotell. 

 

Aqua Vista - powered by Playitas Vill du spela padel på semestern finns det 3 padelbanor på Aqua Vista - powered by Playitas.

På våra hotell 

Ett av våra favorithotell i Egypten är sporthotellet Aqua Vista - powered by Playitas som erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. Här sker även merparten av alla aktiviteter utomhus. Hotellet ligger endast 25 minuter från flygplatsen och direkt när bussen ankommer möter sport-teamet upp för att hälsa alla välkomna.

I Hurghadaområdet är 99% av de som arbetar i hotell- och resebranschen vaccinerade och all personal på våra hotell bär munskydd. Vissa hotell har delat upp sina buffétrestauranger i två, där man i ena delen blir serverad av personalen från buffén, medan man i den andra delen får ta mat från buffén själv. Och du väljer själv vilken del du vill äta i. Det finns handsprit nästan överallt och det rekommenderas att man har munskydd inomhus, men det är inget krav.

Snorkling i Egypten Hitta Nemo under din semester i Egypten!

Utflykter

Det finns massvis av utflyktsmöjligheter i Egypten! Här erbjuds allt från fyrhjuling i öknen till båttur för att se vilda delfiner i sitt rätta element. Är det den färggranna undervattensvärlden som lockar så finns det både dyk- och snorklingsutflykter och turer med glasbottenbåt. Eller varför inte en dag på stranden på paradisön Mahmya där du också kan snorkla. 

Beställ gärna utflykterna innan du ankommer till Egypten, så du är säker på att få plats. Här kan du läsa mer om alla våra utflykter i Egypten.

 Mat på egyptiskt vis.

Restauranger

Merparten av våra hotell i Egypten har flera olika restauranger som ni naturligtvis ska besöka under er semester. Men har ni möjlighet, så ta er gärna till Hurghada Marina en kväll eller två. Här finns mänger av trevliga restauranger. Fråga gärna Apollos reseledare så hjälper de till att hitta en restaurang just i din smak.  

-                Här finns såklart massvis av fisk- och skaldjursrestauranger och smaken är alltid på topp, säger Stina. 

Koshari, Egyptens nationalrätt älskas av såväl lokalbefolkning som turister. Koshari är en blandning av pasta, ris och bönor som serveras med stekt lök och tomatsås. Här kan du läsa mer om den välsmakande egyptiska maten.

 

 

 

Stränder

Merparten av hotellen i Egypten har fantastiska privata stränder och här finns inget som hindrar dig att slå dig ner på en solstol. Solstolarna på hotellen blir spritade dagligen och de flesta hotell ger oftast möjlighet att byta poolhandduk dagligen.

 

Läs mer om stränderna i Hurghada

Vaccinationstakt i Egypten

Cirka 99% av de som arbetar inom hotell- och resebranschen i Hurhadaområdet är fullvaccinerade. Kontakta Apollos reseledare om du misstänker att du kan vara smittad av Covid-19 så hjälper de dig med information hur du ska gå till väga.

Läs mer om tryggt resande till Egypten.


Tips & Inspiration

Läs mer om varför det är tryggt att resa med Apollo, hitta ditt favoritresmål på Teneriffa eller ta del av våra restips

Apollo är det trygga valet

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar och reser tillsammans med oss.

Läs mer

Restips Egypten

Egypten är ett land fyllt av historia, sevärdheter, god mat och framförallt - vita stränder och kristallblått vatten. Här får du reda på vilka stränder du ska besöka, var den bästa snorklingen finns, vilken maträtt du bara måste smaka och hur du på bästa sätt tar del av Egyptens spännande historia.

Lär dig mer om Egypten

Aqua Vista - powered by Playitas

Kombinera sol, bad och snorkling med träning på vårt populära Apollo Sports-hotell Aqua Vista - powered by Playitas. Här finns allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus.

Läs mer