Yogaweekend i Kappadokien med Frida Wirsén & Gitte Nyegaard

Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Tillsammans med yogalärarna Frida Wirsén & Gitte Nyegaard åker du på yoga-weekend i lilla byn Üçhisar i hjärtat av Kappadokien. Ta en paus från monotona dagar och följ med på en yogaretreat som föryngrar din kropp och själ.

Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn samt vandrar längst Fairy chimneys, grottor och urkarvningar. Under fyra helande dagar kommer yogalärarna hjälpa dig att integrera dina yogakunskaper i din vardag för att skapa balans mellan sinne och kropp. Starta dagen med skön morgonyoga och njut av de spektakulära vyerna, de tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong skapar en unik atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara. Det måste bara upplevas! 

Yogan passar både nybörjare som mer erfarna yogisar, några av de kända fördelarna med yoga inkluderar minskning av kroppssmärtor, ökad flexibilitet och styrka samt känslomässig balans. Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas!


Om vandringen

På dagarna gör vi vandringar i Kappadokiens spektakulära miljöer.  Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.


Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).


Om programmet

Ett preliminärt program kommer att presenteras här inom kort. 
Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. 


Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll

Pris: 10 498:-  

Datum: 

29 september – 2 oktober 2022

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

Hotell: Kistar Hotel

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Helpension - Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5.

​​* Enkelrumstillägg 3 200:-

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg.

Boka

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Flygtider, pass, visum

Flygtider:

Arlanda-Istanbul                        11.05-15.35

Istanbul-Kayseri                         18.10-19.25

Kayseri-Istanbul                         11.15-12.45

Istanbul-Arlanda                        14.15-16.50

 

Köpenhamn-Istanbul                11.25-15.35

Istanbul-Kayseri                        18.10-19.25

Kayseri-Istanbul                       11.15-12.45

Istanbul-Köpenhamn               15.20-17.35

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

 

Packlista

Packa ner följande i resväskan

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • En yogamatta
 • 2 yogablock och ett yogabälte (valfritt)
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.


Om instruktörerna


 

Frida Wirsén

Frida Wirsén praktiserat yoga i mer än 20 år och har undervisat i mer än 12 år. Som den erfarna yogaläraren hon är lär hon ut yogapraktiker som Hatha, YinYoga, Yoga Nidra och Vinyasa. Eftersom dansen har varit en stor del av Fridas liv, så har hon skapat underbara koncept som DansYoga, DanceEnergyYoga och VinyasaHealing som ger dig en underbar kombination av härliga Yoga positioner och Dans koreografier. En blandning av Yin och Yang, Lugn och Energi, Stillhet och Rörlighet. Hon är en av Sveriges främsta yogalärare och vill alltid leverera yoga med glädje. Två år i rad har hon varit nominerad som årets förebild och årets gruppträningsinstruktör till guldhjärtat. Med en fot inom yogans filosofi blandar hon sina koncept med vetenskaplig förankring. Frida är hälsovetare och har skrivit en studie om ”Kan yoga minska stress och motivera till ökad fysisk aktivitet? : En intervjustudie om MediYoga” inom medicin och idrottsvetenskap.

Med hennes företag ”YogaByFrida” etablerar hon koncept runt omkring i hela världen genom workshops, yogaretreat och yogaevent. Som hälsoinspiratör på Svensk Hälsokost skriver hon artiklar om yoga och hur du kan leva ett mer holistiskt hälsosamt liv. Och som den glädjespridare hon är vill hon inspirera dig till en mer holistisk helhetshälsa.

Läs mer om Frida här: @yogabyfrida eller www.fridawirsen.se

Gitte Nyegaard är legitimerad yogainstruktör (500 Yoga Alliance), utbildad sportmassör och personlig tränare. Under sina totalt 22 år som instruktör har Gitte lärt sig mycket om kroppen och har idag ett holistiskt tänk och har inom yoga har jag hittat sitt ankare. Gitte gillar styrkan och det lekfulla inslaget i den dynamiska yogan, lugnet i Hatha och Yin yoga samt meditationen som verkligen har fångat hennes intresse och blivit ett bra verktyg för henne att hitta balansen i livet.  

Läs mer om Gitte och hennes yoga på bodyyoga.dk eller följ henne på Instagram @bodyyogadk eller Facebook.


Om hotellet


 

Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.