Yogaweekend i Kappadokien med Sara

Välkommen på en fantastik yogaweekend till spektakulära Kappadokien! Tillsammans med vår populära yoga- instruktör Sara Eriksson tar vi dig till en annorlunda yoga-weekend i lilla byn Üçhisar i hjärtat av Kappadokien. Här yogar vi som i en saga, med historia och kultur runt varje hörn. Vi känner historiens vingslag i varje hörn när vi vandrar längst Fairy chimneys, grottor och utkarvningar.

Tillsammans med vår yoga-lärare börjar vi dagen vid soluppgång. De tidiga morgonflygningarna med varmluftsballong skapar en unik atmosfär i Kappadokien-området som är svår att förklara. Det måste bara upplevas! Under resan bor vi på mysiga Kistar Hotel och har hela hotellet för oss själva. Hotellet präglas av lokal, unik interiör, och mysfaktor hundra utlovas!

Om vandringen

På dagarna gör vi vandringar i Kappadokiens spektakulära miljöer.  Beroende på väder och vind väljer vi mellan Pigeon Vally, Zemi valley, Rose Valley. Vi vandrar stig, uppför och nerför. All vandring är enkel och inte speciellt teknisk. Lokalguide berättar om platserna vi ser och passerar. 

Om yogan

Sara vägleder dig att yoga på ett omtänksamt sätt. Vi yogar mjukt och inkännande såväl som mer fysiskt utmanande. Yogaformerna kallas Hatha yoga och yin yoga och de passar både nybörjare som mer erfarna. Vi kommer också att meditera och göra andningsövningar. Utöver yogan finns möjlighet att flyga luftballong, gå på hamam och andra aktiviteter för den nyfikne.  Vi erbjuder också de som vill att följa med på vandringar med lokalguide.Vill du kan du bara sitt på ett fik och njuta av det ljumna vädret gör du det. Inga måsten, inga krav.

Hatha yoga - är en fysisk yogaform som även innehåller andningsövningar och meditation.

Yin yoga - är en stilla yogaform med fokus på att lugna sinnet och stretcha bindväven.

Vem kan delta

Denna resa är för dig som gillar att yoga. Du behöver inte vara jättevan men du bör ha kört yoga tidigare. Resan är inget retreat med bara yogafokus, vi samlar också kraft och energi i naturen, går promenader och för de som vill flyger vi ballong (mot avgift).

Om programmet

Här ser du veckans program. Programmet är preliminärt och tiderna kan komma att justeras på plats för att passa väder och lokaler. De två vandringar vi har planerat på schemat är med lokalguide. Vi jobbar med erfarna lokalguider som känner varje hörn i området. Dessa pratar engelska.

Program

Pris: 9 498:-  

Datum: 20-24 oktober 2021

Avreseort: Stockholm & Köpenhamn

Hotell: Kistar Hotel

I priset ingår:

 • Flyg tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack
 • 30 kg incheckat bagage
 • Transfer till och från hotell
 • Del i dubbelrum på Hotell Kistar 4 nätter
 • Yoga enligt program       
 • Helpension - Frukost, lunch och middag dag 2-4. Frukost även dag 5.

​​* Enkelrumstillägg 3 200:-

Bra att veta om Apollos gruppresor med reguljärflyg.

Boka Yogaweekend

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Flygtider, pass, visum

Flygtider:

Arlanda-Istanbul                        11.05-15.35

Istanbul-Kayseri                         17.45-19.05

Kayseri-Istanbul                         08.55-10.25

Istanbul-Arlanda                        14.05-16.45 

 

Köpenhamn-Istanbul                  11.15-15.30

Istanbul-Kayseri                         17.45-19.15

Kayseri-Istanbul                         08.55-10.25

Istanbul-Köpenhamn                 15.20-17.35

Visum behövs EJ för svenska medborgare. Pass skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. 

 

Packlista

Packa ner följande i resväskan

 • Ett öppet sinne mot roliga och stärkande övningar i en vacker miljö!
 • En yogamatta
 • 2 yogablock och ett yogabälte (valfritt)
 • Träningskläder för varmt väder (dagtid)
 • Kläder för svalt väder (morgon och kväll)
 • Träningskläder för tidiga morgnar
 • Skor för vandring

Maten

Den lokala maten är en resa i sig och både frukost, lunch och middag ger smaklökarna en kulinarisk resa. Vi äter klassisk turkisk frukost med ostar, ägg, oliver, färsk frukt och grönsaker. Till lunch äter vi på lokala restauranger, alla med sina lokala specialiteter och på kvällen äter vi lokal gourmetmat. Det finns ingen risk att du kommer gå hem hungrig. Även maten är världsklass.


 

Om Kappadokien

Det spektakulära landskapet i Kappadokien bildades för miljontals år sedan. Erodering skapat av sjöar och vattendrag, vind, regn och snö, formade berget till spektakulära pelare där människan i sin tur karvat ut hus, boningar, kyrkor och kloster under tusentals år. Bergens erodering tillsammans med människans påverkan av landskapet har gjort Kappadokien till den saga den är idag. Och det är till den här vyn som vi yogar morgon, lunch och kväll


 

Om boendet Kistar Hotel

Hotellet har 10 rum och ligger i den lilla byn Üçhisar med spektakulär utsikt över Pigeon Valley och grannbyn Göreme. Varje rum är inrett i egen unik stil och är rena, fräscha och bekväma. Vissa rum i grottstil. Äldsta rummet byggdes för över 500 år sedan. Vi yogar i grottsalen och utomhus på terrassen. Vi tar oss också ut till platser dagtid för att yoga i spektakulär miljö. Vi njuter av god frukost och goda middagar. Lunch och middagar intas ibland på olika restauranger i Göreme, allt är förbokat, bekvämt och ordnat. Alla rum har dusch, wc. Wifi finns i allmänna utrymmen.


 

Om Sara Eriksson

Sara Eriksson tycker om att möta människor och förmedlar glädje, omtänksamhet och att tro på sin egen kraft under sina klasser. Hon är utbildad idrottsvetare, gruppträningsinstruktör och yogalärare. 

Yogan är en viktig och naturlig del i Saras dagliga liv, vilket det också varit under många år. Det är fascinerande att om och om igen möta och lära känna sig själv såsom yogan gör. Och att finna en tröst, styrka och tacksamhet i att allt är i ständig förändring. På yogamattan får du verktyg till att hitta fokus och att vara snäll med dig själv, som du sedan kan ta med dig utanför yogamattan.