Yoga och meditation 21 mars – 4 april 2019

Välkommen till en vecka med extra mycket yoga på programmet. Vi tränar Ashtanga Vinyasa yoga, en dynamisk form av yoga, liksom Yin Yoga där vi ger kroppen förutsättning för återhämtning och nedvarvning. Instruktör är Sara Lundkvist som om vintrarna har yogans hemland Indien som bas där hon både instruerar och vidareutvecklar sin egen yogautövning.

Varje morgon startar vi med Ashtanga vinyasa yoga som är en väldigt fysisk form av yoga. Ett Ashtanga pass tar ca 75-90 minuter att genomföra. Vissa kvällar avslutar vi med Yinyoga som i stället är väldigt meditativ. Läs mer om de olika yogaformerna nedan.

Om yogan

Ashtanga vinyasa yoga  - är en dynamisk form av yoga där vi samverkar mellan andning och rörelse i s.k vinyasa. Yogaformen beskrivs som väldigt fysisk men genom olika hjälpmedel så som block och rep anpassar du träningen efter din förmåga. Ett visst antal positioner utförs i en bestämd ordning med solhälsningen som grund. Genom att upprepa samma sekvens varje dag ger du kroppen förutsättningen att verkligen hitta in i positionerna och du kan vända uppmärksamheten alltmer inåt.

Yin Yoga, meditation och avslappning – Återhämtning för kropp & sinne
Vissa kvällar kommer avslutas med Yin Yoga där vi ger kroppen förutsättning för återhämtning och nedvarvning.  Vår bindväv som omsluter kroppens muskler har en förmåga att dra ihop sig och bli väldigt torr vilket leder till stelhet. Genom att hålla olika positioner under en längre tid hjälper vi kroppen att öppna upp och sträcka ut. Yin Yoga Positionerna utförs sittande eller liggande med stort fokus på höftpartiet och nedre delen av ryggen. Målet är att släppa på både fysiska och emotionella spänningar som enligt yogafilosofin lagras in i detta område. Klasserna avslutas med en prestigelös meditationsdel och djupavslappning.

Program för veckan

Se program

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras.


Hur bokar jag och vad kostar det?

Klicka på bokningslänken till höger och gå till aktuellt datum för träningsveckan. Sedan är det bara att boka din resa! Att delta i gästpassen är gratis och ingen föranmälan behövs.

Info om veckan

Pris: All träning gratis. Boka bara resa med oss till hotellet denna vecka

Datum: 21 mars-28 mars 2019 alt 28 mars-4 april 2019

Hotell: Aqua Vista, Hurghada

Om veckan:

  • Gratis gästpass med professionell tränare
  • Träning och semester i ett! 
  • ​Alla kan delta
  • Bo på fina sporthotellet Aqua Vista 

Frågor? Mejla oss!

Boka hotell

Se alla träningsveckor och gästpass


Om Sara Lundkvist

Sara Lundkvist är en glad och jordnära tjej. Från början hade hon yogan som komplement till annan träning så som kampsport och styrketräning. Men de senaste åren har hon djupdykt i hela yogafilosofin som utöver det fysiska bland annat inkluderar mindfulness och meditation. Om vintrarna bor hon i yogans hemland Indien där hon både instruerar och vidareutvecklar sin egen yogautövning.

Om Aqua Vista

Vårt nya Apollo Sports-hotell Aqua Vista erbjuder allt du kan önska dig av en komplett sol- och träningssemester där hälsa och välmående är i fokus. På hotellet finns flera nybyggda träningsytor och Afrikas största gym med all den senaste utrustningen. Delta i ledarledda gruppträningspass varje dag, träna på serven på tennisbanan eller utveckla din löpteknik på den nya sprintbanan.

Vi reserverar oss för eventuella justeringar i programmet och anpassar tider till övriga pass och klasser i ordinarie program. Alla pass är gratis och komplett program inkl. gästpass presenteras i det ordinarie Sport & Aktivitetsprogrammet på hotellet. Läs mer om Aqua Vista