Wolfgang Pichler Endurance Camp - Greece

NYHET! Träningsläger för motionärer med Wolfgang Pichler & Co. 

I ett unikt samarbete med Svenska Skidskytteförbundet och legendariska skidskyttetränaren Wolfgang Pichler kan vi nu erbjuda ett träningsläger för "vanliga" motionärer som älskar uthållighets- och konditionsidrotter som längdskidor, rullskidor, löpning, cykel, sim och triathlon. Denna vecka vänder sig till dig som motionsidrottare i åldern 20-70 år. En vecka som kommer handla om att träna hårt, smart, konsekvent och samtidigt ha kul med liksinnade.


Om resan

Tidigare har det var en chans på miljonen att komma med på Pichlers träningsläger för elitidrottande skidskyttar. Det har vart för proffs helt enkelt. Men det är nya tider nu! Vi vet, det kan låta läskigt att bli drillad av en av världens bästa coacher genom tiderna - men var inte rädd! Detta läger vänder sig till dig som vill utveckla din träning under ledning av den legendariska tränaren med team. Du som deltar bör ha en grundfysik och regelbundet träna någon typ av konditionsträning hemmavid. Du väljer själv vilka grenar du deltar i. Vi erbjuder ett stort utbud av uthållighetsträning under veckan. Du väljer inriktning och upplägg enligt intresse och fokus. Det kommer bli tufft, hårt och jobbigt, men det kommer också bli stärkande, utvecklande och väldigt trevligt.


Vem kan delta?

Resan vänder sig till dig som tränar inför eller brukar delta i ex. Vasaloppet, Lidingöloppet eller annat motions/uthållighetslopp. Detta är inte en resa för totala nybörjare. Du skall kunna knäppa på dig hjälmen på cykeln, komma med egna cykelskor, kunna springa på asfalt och trail samt åka rullskidor. Du får vara men behöver inte vara snabb eller supervältränad, det löser vi på plats. Vi delar in deltagarna utefter nivå.


Om programmet

 • Veckan innehåller grenspecifik träning med olika längd och intensitet.
 • Vi erbjuder cykel, löpning, rullskidor, stavträning, sim, gym/fys/stryrketräning.
 • Tröskelpass, intervaller, långpass och föreläsningar.

På kvällen njuter vi, det gillar Wolfgang, pratar gamla skrönor och njuter av god grekisk mat och dryck!


Att ta med för respektive sport

 • Utrustning för löpning
 • Rullskidor – inkl. pjäxor, hjälm och stavar för dig som vill åka rullskidor
 • Simning (simglasögon och simmössa
 • Cykling – egen cykel (om du vill ta med) , hjälm skor + pedaler. (finns att hyra på plats)

Pris från: 13 998 :- 

Datum: 23-30 okt 2022

Avreseort: Stockholm & Göteborg 

Hotell: Levante - powered by Playitas

Det här ingår:                     

 • Flyg tur/retur inkl. bagage
 • Transfer och mat på flyget
 • Del i dubbelrum
 • Helpension (Frukost, lunch, middag)

Tillval:

 • Enkelrumstillägg
 • Cykeltransfer
 • All inclusive
 • Försäkring och avbeställningsskydd

Boka

Begränsat antal platser.

Kontakta oss: [email protected]


Om ledarna


Under ledning av Wolfgang Pichler hanterar vi grenarna löp, cykel, sim och rullskidor.

Wolfgang Pichler (head coach)

Den legendariska skidskyttetränaren Wolfgang Pichler är en tysk tränare för skidskytte och längdskidåkning. Wolfgang Pichler tränade tidigare Magdalena Forsberg som vann med sina sex världsmästerskap i skidskytte och sex världscuptitlar i skidskytte. Efter Magdalenas pensionering tränade Pichler svenska skidskyttelandslaget, både män och kvinnor, och guidade till exempel Helena Ekholm, Anna-Carin Olofsson och Björn Ferry till OS- och VM-medaljer.

Teodor Peterson 

Rullskidor, löpning och cykling. Teodor Peterson är en svensk före detta längdskidåkare som hade sprint som sin bästa gren. Peterson vann sin första individuella världscupseger 2012, vann den totala sprint-VM 2011/2012, tävlade för Sverige i vinter-OS 2010 i Vancouver och vann silver i sprint och ett brons i sprintstafetten vid 2014 vinter-OS i Sotji

Helena Ekholm

Diplomerad PT och coach för rullskidor, löpning och styrketräning.
Helena Ekholm är en före detta svensk skidskytt. Hon är född i Helgum, Sollefteå kommun. Hon är 2009 års världsmästare lag och 2011 världsmästare i individuellt. Hon vann även världscupen för damer säsongen 2008–09


Om hotellet


 

Levante – powered by Playitas

Levante - powered by Playitas är ett nytillskott i vår Playitas-familj, ett sporthotell med fokus på en aktiv semester för familjen, par, singelresenärer och högpresterande hobbymotionärer. Här väljer du tempot och kan träna så mycket eller så lite du vill, och det bästa är att de flesta aktiviteterna ingår i resans pris, i vad vi kallas Sports Inclusive. Levante – powered by Playitas på Rhodos östkust ligger perfekt i lugna omgivningar, direkt på Afandou-stranden. Med ett svårslaget utbud av sport- och träningsmöjligheter, härlig sandstrand, hög hotellkomfort och generösa poolområden finns allt du behöver för en lyckad träningsresa eller aktiv semester.

Läs mer om Levante - powered by Playitas