Viljan Padel- & Tennis Camp

Padel- och tennisresa med Viljan - en resa för dig som vill utveckla ditt spel och har ”the will to go beyond” samtidigt som du är en del av en härlig gemenskap! 


Om veckan

Veckan ger dig inspiration till att utveckla ditt padel- eller tennisspel genom träning av högsta kvalitet. Valet av sport är upp till dig, och oavsett val kommer vi att fokusera på teknik, taktik och matchspel. Vi har valt resmål som erbjuder fina träningsfaciliteter, boende, mat och avkoppling i en fantastisk miljö. Resan är öppen för alla som älskar padel eller tennis, och oavsett om du har tävlat inom sporten eller aldrig tidigare hållit i ett racket så är du varmt välkommen. Våra tränare är välmeriterade och anpassar träningen efter varje spelares individuella behov för att säkerställa att alla utvecklas. Utöver träningspassen kommer du också ha gott om tid att koppla av och njuta av det sköna vädret, bada i hav eller pool och uppleva omgivningarna. 

OBS - Tennisbanorna har inte optimala mått bakom baslinjen men då fokus på denna resa mest är baserad på teknik och rörelse till boll så påverkas vi inte så mycket av det. Dock vill vi som arrangör informera om det.


Vem kan delta?

Alla som älskar padel och/eller tennis! Vare sig om du har spelat massor eller om det kanske är första gången du spelar och oavsett om ni är en grupp, ett par eller ensamma så är ni/du varmt välkomna.


Upplägg

Padel:  
09.00-11.00 Padelträning  
15.00-17.00 Padelträning  

Tennis:  
08.00-09.30 Tennisträning grupp 1  
09.30-11.00 Tennisträning grupp 2  
 
14.00-15.30 Tennisträning grupp 1  
15.30-17.00 Tennisträning grupp 2  

(Grupp 1 & 2 byter träningstid varannan dag!)  

 

Program, tennis

Måndag 18/9: Avresa till Sivota  
Samling på kvällen, vi ledare presenterar oss och alla resenärer får hälsa på varandra.  

 
Tisdag 19/9: Checkpoint dag - Vi startar med att gå igenom varje slag för att se var vi ska lägga mest tid individuellt på de enskilda momenten. 

 
Onsdag 20/9: Forehand dag - Fokus på rörelseschema i sidled samt slagteknisk feedback. 

Torsdag 21/9: Backhand dag - Fokus på rörelseschema i sidled samt slagteknisk feedback. 

 
Fredag 22/9: Djupleds dag - Fokus på rörelseschema i djupled forehand och backhand inklusive volley och smash. 

 
Lördag 23/9: Serve och retur dag - Fokus på serve och retur både taktiskt och tekniskt 

 
Söndag 24/9: Matchspelsdag - Fokus på vad och hur man kan tänka i diverse situationer som uppstår under matchspel. Individuell feedback på vägar fram efter avslutad vecka med oss. 

 
Måndag 25/9: Hemresa 

Program Padel

Måndag 18/9: Avresa till Sivota. Samling på kvällen, vi ledare presenterar oss och alla resenärer får hälsa på varandra. 
 
Tisdag 19/9: Checkpoint dag- vi går igenom grunderna i forehand, backhand, volley, smash och bakglas.  
 
Onsdag 20/9: Nätspel och hur du tar över nätet! Vi tränar lobbar, chiquita, volley och overheads.  
 
Torsdag 21/9: Bli bästa vän med glaset! Fokus på vägg-träning från olika vinklar.  
 
Fredag 22/9: Overheads day! Vi fokuserar på vibora, bajada och även volley för att vässa på dina vapen vid nät.  
 
Lördag 23/9: Serve & nätspel. Vi går igenom teknik och taktik vid serve samt hur du och din partner ska tänka och stå när ni är framme på nät.  
 
Lördag 23/9: Matchspel och taktik. Hur ska du och din partner tänka i olika matchsituationer. Vi går igenom vart du bäst placerar bollen och vart ska ni ska stå i banan. Idag går vi även igenom individuell feedback om veckan och framtidaa vägar fram efter en avslutad vecka hos oss. 

Måndag 25/9: Hemresa 

Pris från: 19 998 sek  

Datum: 18-25 september 2023  

Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn 

Hotell: Sivota Retreat – powered by Playitas  

Det här ingår:  

  • Flyg tur/retur inkl bagage  
  • Transfer tur/retur
  • Mat på flyget  
  • Del i dubbelrum på Sivota Retreat  
  • Halvpension (frukost & middag)  
  • Ledarledd träning enligt program   

* Enkelrumstillägg 3500 sek 

BOKA

Begränsat antal platser - Max 12 tennisplatser och 24 padelplatser 

Kontakta oss: [email protected]


Om ledarna


Viljan grundades av den tidigare professionella tennisspelaren och Davis Cup-spelaren Patrik Langvardt. Vi vänder oss till dig som vill utmana dig själv och gå bortom dina gränser. På Viljan förstår vi att utvecklingen av mental styrka, självkänsla och mod är lika viktigt som att öva på dina tekniska, taktiska och fysiska förmågor för att bli en vinnare på och utanför banan. Vi tror fast på att din vilja bestämmer på vilken höjd du kommer att flyga i livet. Att se och utveckla människan bakom spelaren är en av våra styrkor. Det är därför vi driver Viljan mycket personligt med nära kontakt mellan våra erfarna tränare och spelare.  

Vi kommer ha totalt fyra tränare med på resan Patrik Langvardt, Kajsa Stegrell, Tommy Sjöberg samt ytterligare en tränare med vill fullbokad resa. 

 

Patrik Langvardt

Patrik var en professionell tennisspelare på 90-talet och representerade Danmark i Davis Cup under många år. Han vann flera individuella mästerskap och lagmästerskap i Danmark, Sverige och Tyskland. Patrik har också tränat flera professionella och juniorlandslagsspelare i både Danmark och Sverige, inklusive tidigare danska nummer 1 och Wimbledon dubbelmästaren Frederik Nielsen. Han har varit tränare för allt från elitspelare på ATP och WTA-touren till amatörer.

Kajsa Stegrell

Kajsa har tävlat i tennis sedan hon var liten och varit en av de främsta spelarna i sin åldersgrupp i Sverige. Hon har också tävlat på internationell nivå och fick ett stipendium för att spela collegetennis i fyra år i New York. Nu arbetar Kajsa som tennis- och padeltränare och arbetar med främst tävlingsjuniorer inom tennis, men även seniorer, motionärer och barn från 5 år inom både tennis och padel. På Kajsas bana, oavsett om det är padel eller tennis, är det fokus på hög energi, mycket rörelse, jobba med rätt slag- och rörelseteknik och att alltid lämna banan glad, svettig och som en bättre spelare!  

 

Tommy Sjöberg

Tommy är en före detta elitspelare i tennis och var under 90-talet i Boston på stipendium för att spela collegetennis. Tennis har alltid vart en del av hans liv och utöver sitt arbete som idrottslärare, har han arbetat som tennistränare för att dela och ge andra samma glädje till sporten som han själv upplevt. Tommy har en helhetssyn på träning och hälsa med sin bakgrund som idrottslärare och självklart med en spetskompetens inom tennis!  


Om hotellet

Sivota Retreat - powered by Playitas

Sivota Retreat – powered by Playitas är ett unikt hotell beläget i Sivota på grekiska fastlandet. Hotellet passar dig som vill kombinera avkoppling i natursköna och orörda omgivningar med ett mångsidigt utbud av sport och träning. Cykla eller ta en löptur i bergen, spela padel eller tennis, eller besöka gymmet som är utrustat enligt olympisk standard. Om du inte vill vara kvar på land kan du paddla kajak, vada till Bella Vraka-stranden eller upptäcka öar och grottor från din stand-up paddleboard eller en båt. Varje dag har du också tillgång till hotellets olika gruppträningspass och yoga.

Läs mer om Sivota Retreat - powered by Playitas