Utbildningsvecka med TaudienTraining

Utbilda dig till Gruppträningsinstruktör med oss på Kreta! TaudienTraining har efter flera år utav tränings- och yogaresor, och med önskemål från olika håll, nu tagit steget till att erbjuda utbildningar. Med en enorm bredd från alla instruktörer erbjuds stor kompetens i framtagandet av vår utbildningsverksamhet.

Träningsbranschen erbjuder ett brett spann av utbildningar med variation av längd och omfattning såväl som innehåll. Bland de utbildningar som finns i nuläget upplevde vi emellertid att det fattades utbildningar med hög kvalitet som inte, efter avslutad utbildning, kräver någon licens för anläggningen eller instruktören. Vi vill även erbjuda en bredd av klasser för att skapa möjlighet för Dig som deltagare att söka jobb som instruktör- antingen på hemmaplan eller till något sporthotell utomlands. Vi har etablerade samarbeten med både träningsanläggningar på hemmaplan samt med researrangörer för möjlighet till arbete på hotell och leda gruppträningsklasser utomlands. 

Vår utbildningsvecka ger dig grunderna för att arbeta som instruktör samt utbildar dig i träningsformer som Funktionell styrka, Yoga, Aqua och Core.

Veckan består av 40 h schemalagd utbildningstid. Utöver det ges du uppgifter innan utbildningsstart och under dagarna på plats. I slutskedet får du en avslutande hemuppgift som lämnas in för att få feedback och intyg på att du har vad som krävs.

Du får under utbildningen en manual, en färdig klass och spellista till Funktionell träning (koreograferad klass, HIIT, Tabata och Cirkelträning), Yoga, Aqua och Core. 

 

Upplägg och innehåll

Förkunskap
För att ha behållning av utbildningen bör du ha tränat regelbundet i minst ett år. Detta både för att gynna din egen upplevelse och för att nivån i gruppen ska bli någorlunda jämn. Vi kommer att köra flera klasser, gå igenom övningar och instruera varandra. Du behöver därmed ha en tillräckligt god fysisk förmåga för att kunna tillgodose dig utbildningen.

Diplomering
Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass. Sekvensen ska vara ca 10 –15 minuter. Vidare instruktioner ges på plats. Detta är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande och stärka dig i att du har vad som krävs för att leda andra som instruktör. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ett diplom som intygar att du är godkänd på utbildningen.

Önskar du inte skicka in film får du istället ett kursintyg med beskrivning av utbildningens innehåll.


 

f

Öppet köp
Fri ombokning
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris från: 17 498:-
Datum: 9-16 oktober 2021
Hotell: Cavo Spada 
Avreseort: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn.  
Flygtider: Se flygtider här

Det här ingår:                                             

  • Flyg tur/retur inkl bagage
  • Transfer
  • Mat på flyget
  • Boende i dubbelrum
  • All inclusive                                                 
  • 40 h utbildning på plats med hjälp från två instruktörer
  • Instruktioner för förberedande uppgift, inlämning utav del av filmad klass i efterhand, samt diplomering
  • Grundläggande kunskaper i instruktörsrollen, övningsbank, musikanalyser
  • Manual och färdiga klasser i funktionell styrka med 4 olika inriktningar (koreograferad till musik, Tabata, HIIT och Cirkelträning), Yoga, Aqua och Core

* Enkelrumstillägg 3200:-

Bra att veta om Apollos gruppresor 

Boka
Begränsat antal platser.

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]

Preliminärt schema för utbildningsdagarna

Sagt om instruktöstutbildningarna


Utbildare

Sofia Harre Wallén

Sofia Harre Wallén

Sofias intresse för gruppträning började tidigt. När skolidrotten inte var tillräckligt rolig bad hon läraren om tillstånd att köra ett gympapass för sina kompisar. 26 år senare och över 5000 körda klasser livnär hon sig på träning, både som grupptränare, personlig tränare, koreograf och utbildare. Sofias filosofi är att träning ska vara “enkel men effektiv”.

Inom gruppträning instruerar hon i de flesta typer av klasser, allt ifrån meditativ och lugn träning till funktionell styrka, crossfitinspirerade pass och dans. Förutom träningsresor för TaudienTraining så lägger Sofia sin mesta tid hos Actic där hon sedan många år tillbaka ansvarar för utbildningsverksamheten utav nya instruktörer. Även allt inom träning är roligt för Sofia, så bultar hjärtat lite extra för att finna och utveckla nya instruktörer för att sen få se dem skina på scen!

Marlene Taudien

Marlene Taudien

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Som instruktör uppskattas hon för sin kreativitet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig. Marlene har under i stort sett hela arbetslivet ägnat sig åt någon form utav utbildning. Först på turismprogrammet på gymnasiet under flera år, därefter för reseledare, konsultuppdrag inom träning. kommunikation och företagande. Hon anlitas även för moderatoruppdrag och studerar till mental tränare. Utbildning har alltid betytt väldigt mycket för Marlene. Inom vad har spelat mindre roll så länge hon fått delat med sig utav sin kunskap och fått andra att växa!


 

Om Cavo Spada

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa på Kreta har ett utmärkt strandnära läge och erbjuder en bekväm semester. Här bor du med All Inclusive och serveras mat som, likt servicen på hotellet, brukar uppskattas stort av gästerna. På hotellet finns två barer och tre restauranger. Huvudrestaurangen erbjuder en buffé med internationella och grekiska rätter. På tavernan Sea Line kan du välj att äta lunch två gånger under din vistelse och där serveras främst Medelhavsinspirerad mat. À la carte-restaurangen Azzuro, där du kan välja att boka i en trerätters middag, serverar italiensk mat. Det finns också ett SPA att besöka samt mycket bra sportfaciliteter med gym både utomhus och inomhus, ett varierat gruppträningsutbud samt cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande omgivningarna.