Träningsresa med TaudienTraining - Madeira

Följ med oss tillsammans med TaudienTraining till den frodiga ön Madeira och hotell VIDAMAR Resorts Madeira för en härlig träningsresa. En vecka att minnas fylld av träning, glädje, avkoppling och massor med inspiration att ta med dig hem! Denna träningsresa är för dig som vill njuta av grönska och mer än bara träning. Här får du också ta del av spektakulära vyer, långa promenader där du får utforska omgivningarna, närhet till stadsliv och nöje, möjlighet till vinprovning och middagar på olika restauranger.

På vår träningsresa till Madeira bor vi bra i utkanten av huvudstaden Funchal. Nära, men ändå på ett behagligt avstånd där lugnet infinner sig. Madeira är den gröna ön, med ett behagligt klimat som lämpar sig väl för träning. Träningspassen sker i fantastisk miljö precis vid havet, med några undantag utav styrkeklasserna som sker i lokal inomhus. Hotellet erbjuder ett dine-around-koncept med fyra olika restauranger som ger spännande middagar med god mat och lokalombyte.
 

Program

Vi erbjuder cirka 10 träningspass per dag och fyller schemat med allt ifrån yoga, aquapass och dans till tuffare fyspass och funktionell träning. Förutom all träning erbjuds workshops och roliga överraskningar för att skicka med dig ännu mer kunskap, inspiration och glädje hem. Vi har en enorm bredd i schemat och erbjuder ca 30 olika träningsklasser under veckan. Ta en titt under program för att se det späckade schemat full av valmöjligheter.

Här finns mycket att se och uppleva även utöver träningen. Utöver ett gediget träningsprogram erbjuds två längre promenader som ingår i resan. Ett måste är att vandra längs levadorna som är bevattningskanaler som kom till på grund av nödvändigheten att föra stora mängder vatten från de västra och nordvästra delarna av ön till de torrare delarna i sydost. Vi tar en tur upp bland levadorna med fantastisk utsikt ner mot havet och mot huvudstaden Funchal. Den andra promenaden går längst med havet bort till den mysiga grannorten Camara de Lobos, då vi även kommer stanna till för picknicklunch och bad. Utöver promenad kan mot avgift även bokas vinprovning med de berömda Madeiravinerna, vandring med guide eller cykeltur.

 

Passbeskrivningar mars 2022 Schema mars 2022

 

Vem kan delta?

Träningsveckan passar alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi erbjuder ett stort antal olika träningsformer som varierar i såväl intensitet och svårighetsgrad som känsla och form- allt för att du ska hitta något som passar just dig. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill.

Vi sätter högt värde vid ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Maxantalet på resan är 60 personer och våra instruktörer finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra. På kvällarna möts vi upp i baren och middagarna intas tillsammans. Det går med andra ord utmärkt att åka själv på en träningsresa då du aldrig är ensam när du inte vill.

Varför Taudien Training? 

TaudienTraining har lång erfarenhet av träningsresor och uppskattas framför allt för sitt personliga och nära bemötande, engagerade instruktörer och en härlig gruppkänsla. De många återkommande kunderna nämner även den enorma bredden av träningspass. Under en träningsvecka med TaudienTraining erbjuds cirka 30 olika träningsformer- välkända såväl som ovanliga (se passbeskrivningar för inblick i det breda utbudet). Du guidas genom träningen av professionella instruktörer som bjuder på sig själva såväl som närhet och en strävan om att alltid möta Dig som individ, oavsett träningsnivå eller eventuella begränsningar. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. Den härliga sammanhållningen i gruppen uppnås genom gemensamma aktiviteter, mingel, måltider vid bokade bord samt överraskningar utanför träningsschemat. 

f

Uppdaterad information
Vi återbetalar din resa inom 7 dagar
Boka nu, vänta med att slutbetala

Pris: 12 998:-

*Boka tidigt rabatt på 500 sek för bokning innan 31/3 2022. Ordinarie pris 13 498 sek. Gäller endast novemberresan. 

Datum:
28 mars-4 april 2022, Köpenhamn 13 498:-
29 mars-5 april 2022, Stockholm 13 498:-

28 nov-5 dec 2022, Köpenhamn 12 998:-
29 nov-6 dec 2022, Stockholm 12 998:-

Hotell: Vidamar

Avreseorter: Köpenhamn, Stockholm

Flygtider: Se flygtiderna här 

Det här ingår:

  • Flygresa tur och retur
  • Boende med del i dubbelrum
  • Halvpension
  • Transfer tur och retur
  • Måltid ombord på planet
  • Träning, workshops och andra aktiviteter enligt program

​​​* Enkelrumstillägg 4500:- 
Möjlighet att boka del i dubbelrum.

Bra att veta om Apollos gruppresor

Boka mars 2022 Boka november 2022

Begränsat antal platser!

Kontakta oss: 
Mejl: [email protected]


Instruktörer

Vi följer med i mars 2022.
Instruktörer för november presenteras här inom kort.

Marlene Taudien

Marlene Taudien

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Marlene får alla att känna sig sedda och skapar en god gruppdynamik. Ingenting lämnas åt slumpen utan allt är genomtänkt. Som instruktör uppskattas hon för sin fantasifullhet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.

Vid sidan av TaudienTraining har hon även konsultuppdrag där hon hjälper nystartade företag att förverkliga sina drömmar, hon undervisar i kommunikation, tar sig an moderatorsuppdrag och studerar till mental tränare.

Adam Taudien

Adam Taudien

Gillar framförallt tung styrketräning och har gedigen erfarenhet inom det. Älskar att nörda ner sig i teknik och hjälper dig att hitta rätt i dina övningar och känna dig starkare än någonsin när tekniken sitter. Adam kommer att inspirera med en styrkeworkshop och kör alla styrkerelaterade klasser och boxning. Han är uppskattad för sin tydlighet och sin pedagogiska utlärningsstil.

Till vardags arbetar han som gruppledare inom parkeringssystem och utöver det är han sedan sju år tillbaka med som instruktör på träningsresor, leder klasser på Helsingborgs största gym och är även personlig tränare.

Jennifer Wiktander

Jennifer Wiktander

Har en aldrig sinande passion för att hjälpa andra till en bättre hälsa och brinner för att inspirera och motivera. Med mer än 25 års erfarenhet i friskvårdsbranschen har hon instruerat en mängd olika träningsformer, men intresserar sig nu numera lite extra för yoga och funktionell/rörlighetsbaserad träning. Jennifer driver sitt egna företag JW Holistic i Linköping. Hon är utbildad kost-och näringsrådgivare och personlig tränare och föreläser gärna om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Till vardags arbetar hon även som HR-konsult och är utbildad beteendevetare. Jennifer drivs av att både leva och arbeta holistiskt och kommer under helgen att dela med sig utav hennes erfarenhet till er.

 


Om hotellet

VIDAMAR Resorts Madeira

VIDAMAR Resorts Madeira är ett högklassigt hotell med perfekt läge och mängder av sportaktiviteter. Kombinera levadavandringar och roliga gruppträningspass med avkoppling i solstolen eller på den exklusiva spaanläggningen. Från infinitypoolerna liksom från hela hotellområdet kan du njuta av en fantastisk havsutsikt.

Läs mer om VIDAMAR Resorts Madeira

 


Utflykter

 

Levadatur: En av eftermiddagarna så besöker vi området med de gamla vattenvägarna som ligger högt ovanför staden, mer känt under namnet levador. Turen är ca 10 km och erbjuder fantastiska vyer med utsikt över hav och stad. Tillbakavägen går längs med den fina kutsen. Ett uppskattat inslag på våra resor där vi får kombinera rörelse med att se oss omkring och prata runt med våra reskamrater. Ingår i resan.

Promenad till Camara de lobos: En annan eftermiddag promenerar vi längs med kusten bort till den mysiga grannbyn Camara de lobos. På vägen bort stannar vi till för ett lunchstop med en enklare picknick och möjlighet till bad på stranden praia Formosa för den som önskar. Vi fortsätter sedan bort över hängbroar sista biten bort till byn. Här gör vi ett litet uppehåll för valfri tillfriskning och en välförtjänt paus innan vi tar oss tillbaka samma väg igen. Ingår i resan.

Levador på Madeira

Vinprovning: Madeira är känt värden över för sitt portvin som till och med fått namn från ön: Madeiravin. Vi besöker Blendys för en rundvisning bland vintunnorna och får veta historien bakom och hur tillverkningen går till. Efter besök i deras lilla museum avslutar vi givetvis med provsmakning utav vinerna. Blendyns ligger inne i Funchal och ges möjlighet att se mer utav staden i samband med vinprovningen. Kostnad tillkommer.

Utöver ovan utflykter finns möjlighet att ta linbanan upp till Monte och där besöka den botaniska trädgården. Åka runt med hop on- hop off buss, promenera in till Funchal, hyra bil och köra runt på ön eller besöka det närbelägna shoppingcentret. Du kan även hyra cykel eller följa med på någon av Apollos utflykter (ex spektakulära vandringar). Det finns massor att hitta på, på Madeira!

Vinprovning på Madeira

Instruktörerna

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer erbjuder vi en bredd av träning och någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din resa! Presentation av instruktörer kommer inom kort.