Löparveckan på La Pared 

Häng med på en löparvecka med ultrafokus på vårt mysiga Apollo Sports-hotell – La Pared powered by Playitas – tillsammans med löparprofilerna Rune Larsson och Maria Thomsen. Hotellet ligger makalöst vackert vid hav och berg med sanddynerna i söder, långa, platta löpterränger i öster, och bergen i norr.


Oavsett om du är en rutinerad ultralöpare eller aldrig tidigare har sprungit ultralångt, är du varmt välkommen till Löparveckan på La Pared. Huvudledare för veckan är en av svensk ultralöpnings absolut största profiler – Rune ”Ultra” Larsson tillsammans med ultralöparen, långdistanslöparne tillika äventyraren Maria Thomsen. Tillsammans bildar de en erfaren och rutinerad ledarduo för Löparveckan på La Pared.

Löparveckan utspelas på Fuerteventura – Kanarieöarnas näst största ö som bjuder på underbara stränder och ett dramatiskt vulkanlandskap. Klimatet är soligt och torrt, men hettan är aldrig plågsam och det blåser alltid uppfriskande vindar, vilket borgar för fantastiska löparupplevelser. 

Datum: 1-8 april 2019

Var: La Pared, Fuerteventura

Det här ingår:

  • All träning är gratis
  • Boka bara flyg och boende
  • Professionell instruktör
  • Hotell- och träningsanläggning i toppklass
  • För alla nivåer - alla kan delta
  • Träning, sol och samvaro

Frågor? Mejla oss!

Boka hotellet


Vem kan delta

Vi erbjuder två fartgrupper på de ledarledda passen. Ena gruppen springer i 5:30-6:00min/km beroende på terräng och den andra gruppen tar det lugnare, går i backarna och ser till att alla hänger med.
Ultrapasset går lugnt för samtliga och blir ett äventyr. Det finns gott om tid och möjligheter för egna pass i snabbare tempo mellan de ledarledda passen - omgivningarna bjuder in till egna strapatser.

Hur ser veckan ut?

Under veckan erbjuder vi ett spännande och varierat program av träningspass. Veckans höjdpunkt blir långpasset på över sex mil där vi springer till Playitas Resort för lunch och energipåfyllning, sedan tillbaka till La Pared. Glöm för allt i världen inte kameran för det här blir något att lägga upp på Instagram. Du kommer att få testa diverse övningar som är specifika för just ultralöpare. Under veckan kommer vi också att springa ett väglöst långpass på cirka tre mil i det exotiska landskapet. 

Vi garanterar en fullmatad vecka med massor av skratt, ny kunskap och härlig träning i glada vänners lag. Våra distanspass kommer främst att gå på grusvägar och stigar i en vacker och dramatisk vulkanmiljö. Förbered dig på magiska löpmiljöer, hisnande utsikt och drömska vyer.

Se veckans program

Bo bra på La Pared – powered by Playitas

Bo granne med gyllene sanddyner och mäktiga berg. Det här är hotellet för dig som gillar gruppträning och som älskar vågsurfing, löpning och cykling. Via vackra stigar och grusvägar sträcker sig en löprunda hela vägen till Playitas. Den måste vi bara springa!

Läs mer om hotellet


Om ledarna

Rune Larsson sprang sitt första maraton bara 16 år gammal, men det var längre distanser som lockade mest. På hans meritlista finns bland annat en rodd över Atlanten och en löptur tvärs över USA. Dessutom har han tre segrar i Spartathlon, ett 24,6 mil långt ultralopp där endast en tredjedel av alla startande tar sig i mål under maxtiden på 36 timmar. Runes träningsfilosofi är att det ska vara roligt att springa och att man ska träna på ett sådant sätt att man alltid ser fram emot nästa pass.

Maria Thomsen bestämde sig för att tag i sin hälsa, gå ner i vikt och sluta röka. Den ena utmaningen avlöste den andra. När maratondistansen inte räckte lade hon till distans. Mia springer hellre långt än snabbt. I sin strävan för att bygga en evighetsmaskin tar hon träning, pannben, positiv energi och mat till hjälp. I somras sprang Mia Sveriges längsta lopp, Trans Sweden (54,5 mil) och har som enda svensk tagit sig i mål på Marathon des Sables Peru 250 kilometer. På sin fritid coachar hon löpare på olika distanser, och bloggar under namnet Marathonmia.